Voordat de klok twaalf slaat op 31 december
Voordat de klok twaalf slaat op 31 december

Voordat de klok twaalf slaat op 31 december

Activiteit

Kijken we nog even terug naar het begin van dit schooljaar. Vele mooie activiteiten zijn al voorbij gekomen!

Het Bernhezer Dynamisch Cultuurmenu ging dit schooljaar voor het eerst van start. Een aantal grote educatieprojecten hebben inmiddels plaatsgevonden o.a. van dansgroep De Stilte, Philharmonie Zuid Nederland en de workshops met Erik van Os en van Frank van Pamelen binnen het Bernhezer PoëzieFestival. Resultaten van deze poëzieworkshops komen in de Bernhezer Poëziebundel 2014 die op dit moment in productie is. In februari wordt de bundel feestelijk uitgegeven aan de deelnemende leerlingen.

Andere projecten die aansloten op landelijke thema’s o.a. De Open Monumentendag en de Nationale Boomfeestdag werden door de gemeente aan Cube toevertrouwd . Inmiddels zijn de projecten afgerond en positief geëvalueerd. In ons fotoboek zijn activiteiten kleurrijk in beeld gebracht.

In augustus werd Cube op onderwijskundig gebied uitgebreid en begon Wendy van Boekel met haar nieuwe taak als icc+.

Drie voorloper scholen uit Bernheze: De Beekgraaf, De Bolderik en De Toermalijn spraken hun ambitie voor Cultuuronderwijs uit en zijn aan de slag gegaan met de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Binnen deze regeling zijn ook samenwerkingsverbanden ontstaan tussen lokale kunst, cultuur en cultureel erfgoed aanbieders binnen de cursus Partners in Cultuureducatie. In januari vindt de laatste bijeenkomst plaats.

In het nieuwe jaar gaan we door met de ingeslagen weg en staan er al weer vele nieuwe activiteiten op de agenda!

Een nieuw jaar vol kunst, cultuur, inspiratie én creativiteit!
Wij bedanken iedereen voor hun betrokken inzet en deelname, want alleen samen kunnen we cultuureducatie laten groeien in het Bernhezer onderwijs!