Sleuteloverdracht Krullendonk door Wethouder Hans van der Pas
Sleuteloverdracht Krullendonk door Wethouder Hans van der Pas

Sleuteloverdracht Krullendonk door Wethouder Hans van der Pas

Sport

Op 8 februari liep de klok veel harder dan we dachten. Edwin van der Putten, voorzitter van SCH ( stichting carnaval Heesch ) zou de planning strak bewaken, maar dat liep ietwat uit de hand. Zijn definitie van het woord sleutel was dan ook al veel breder dan de sleutel die we dagelijks gebruiken. Hij dankte in elk geval wethouder Van der Pas voor het toepassen van de sleutel om de optocht de route te kunnen laten lopen die SCH wenste.

Hoewel de sleuteloverhandiging oorspronkelijk door wethouder Donkers gedaan zou worden, was daarvan niets te merken. Jeugdprins Porcellus en zijn adjudant waren als eerste aan de beurt om de sleutel te ontfutselen. Hun carnavalsmotto is “mè veul geknal vieren wij carnaval”, met als achtergrondgedachte de oerknal. En dat was te merken. Met geweldig mooie beelden van Porcellus en adjudant terug in de tijd met Suske & Wiske en de knallende knallers naar de Maja tijd (toevallig ook de naam van mevrouw Van der Pas). Voorgesteld werd de Maja kalender als vervanging van de gemeentekalender.

Om aan te geven dat de opdeling van Bernheze een grote puzzel is voor iedereen werd een enorme stapel puzzelstukjes overhandigd door het publiek. Van der Pas, geassisteerd door zijn vrouw, was ook niet mis en liet de jeugd ’t Hansenbord spelen, met opdrachten als puzzelen en sleutel poepen.

Prins Porcus en zijn adjudant willen de komende dagen: “Krullendonk op zun kop, Dees carnaval slôn we nergest op!” handhaven. Wethouder Van der Pas werd flink door de mangel gehaald in het onderzoek naar zijn gedrag op milieu, reclamebelasting, efficiëntie, etc. Ook hier wist Van der Pas zich goed te verweren met scherpzinnige terugkoppelingen. Natuurlijk stak hij de draak met de leeftijd van Prins Porcus XLII, als jongste prins ooit. Zijn kinderpannenkoek in het Pannenkoekenhuis, het feit dat hij zijn scepter kwijt was en zijn jeugdig ongeduld waren onderdeel van spot. Vervolgens mochten prins en adjudant met de Prinselijke Hofkapel de Dors(t)vlegels meespelen met pan en pollepel.

De daadwerkelijke sleuteloverdracht was toen nog maar een formaliteit.

Tot slot werden Prins en Adjudant Porcus XLI en zijn adjudant met echtgenotes geridderd in de orde van de Houteren Trog voor hun niet aflatende inzet bij het carnaval van 2012.

De grootste verrassing was deze avond voor mevrouw Rikie Verneulen en haar man Ad. Rikie werd onderscheiden met het ridderkruis en oorkonde in de orde van de Houteren Trog voor haar inzet gedurende vele jaren bij o.a. Aurora (mede oprichter), horizon, KVO, Toneelvereniging Oude Glorie, De Pas. Collecteren voor goede doelen, enz.

Vier dagen feesten en plezier beleven zal goed lukken, maar of de sluitingstijden wel gehaald worden, dat moeten we betwijfelen. De slotakkoorden van 22.30 uur klinken pas rond de klok van 23.00 uur.

Klik hier voor een foto-impressie gemaakt door Marcel van der Steen










Sleuteloverdracht Krullendonk door Wethouder Hans van der Pas
Afbeelding
Sport 45 minuten geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 1 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 5 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij gisteren Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport gisteren Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek