Dames dos’80 laten publiek weer genieten

De dames van Dos’80 deden afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Blauw Wit uit Den Bosch aan “klantenbinding”. In het begin stonden er nog 2 teams die de verdediging goed op orde hadden. Na 5 minuten was DOS’80 warm gedraaid en met flitsende aanvallen met dito prachtige afrondingen vanuit de hoek zetten zij Blauw Wit op een 3-0 achterstand. Deze 3 punten voorsprong wisten de dames van DOS’80 steeds vast te houden en liepen zij uit naar een 8-5 ruststand.

Na de pauze kwamen ze weer goed uit de startblokken en vergroten zij de voorsprong. Blauw Wit had grote moeite om een gaatje te vinden in de hechte verdediging van DOS’80. Als de schoten dan toch doorkwamen stond daar keepster Nicole Maas die vele ballen onschadelijk wist te maken. Blauw Wit zette nog een keer alles op alles om de achterstand in te lopen maar ook toen DOS’80 in een ondertal situatie kwam te staan waren het niet de Blauw Wit dames die daar gebruik van wisten te maken maar scoorde juist DOS’80 weer 2x op rij. In de laatste minuut kreeg Blauw Wit nog een penalty maar keepster Lieke Reinders wist ook deze kans te verijdelen en met een snelle break zorgde Jaimy van Orsouw voor een 17-10 eindstand.
De volgende wedstrijd is op zondag 20 januari uit tegen PSV aanvang wedstrijd 16.10 uur in Eindhoven.

Heren van DOS’80 verliezen van Zephyr

De heren van DOS’80 begonnen wel goed aan de wedstrijd tegen Zephyr uit Schijndel en namen zelfs een 4-0 voorsprong. Lange tijd wisten zij aan de goed kant van de score te blijven en halverwege de eerste helft hadden zij een 8-4 voorsprong. Zephyr gaf zich echter niet gewonnen en de rechteropbouwer wist te gemakkelijk het doel van DOS’80 te bereiken. Je zag de onzekerheid in de ploeg sluipen en er kwamen veel foutjes in het spel van DOS’80. Zephyr wist daar goed van te profiteren en liep uit naar een 13-15 voorsprong. Tot driekwart van de wedstrijd gaven de heren van DOS’80 weerstand maar toen brak het vertrouwen in een goed afloop en wist Zephyr te gemakkelijk naar een 22-32 overwinning uit te lopen.

Komend weekend staat er geen wedstrijd op het programma omdat de wedstrijd tegen Aristos naar een andere datum wordt verzet.

Dames 2 van DOS’80 hebben de wedstrijd tegen Tremeg 2 met 17-19 gewonnen. De ruststand was 8-8.
Heren 2 heeft verloren van Achilles 1. Eindstand 31-27.