Niet de Dikke van Dalen, maar DeMooiBernhezeKrant als naslagwerk
Niet de Dikke van Dalen, maar DeMooiBernhezeKrant als naslagwerk

Niet de Dikke van Dalen, maar DeMooiBernhezeKrant als naslagwerk

Welzijn & Maatschappij

De Hisse Kwis 2012
Rond half zes stond al een rij met enthousiaste deelnemers bij de ingang van De Pas te wachten op hun kans om als eerste de vragenboekjes op te halen. De organisatie (Corien Vos, Stan Jaspers, Marion v.d. Ven, Rick Wingens, Michelle v. Dinther en Hans Verstegen) was echter heel gedecideerd en hield zich keurig aan de afgesproken tijd van zes uur. De klok via het beeldscherm in de entree tikte de seconden weg, zodat de spanning flink opliep. Het was duidelijk op de gezichten te zien. Klokslag zes uur konden dan eindelijk de boekjes met vragen uitgereikt worden. Dat was even dringen, maar de organisatie was goed voorbereid en zorgde voor een soepele afwikkeling.

Er hadden zich maar liefst 113 teams ingeschreven en zij kregen 121 vragen voorgeschoteld over 11 categorieën. De teamcaptains mochten naast de vragenboekjes ook een aantal versnaperingen in ontvangst nemen. Die kwamen later op de avond goed van pas……

De strijd om de eer was groot.
Sommige teams begonnen op de Misse al meteen de taken te verdelen. De vragen waren niet mis en de hulptroepen met historische kennis over His, laptops, tablets, historische boeken en een heel jaargang DeMooiBernhezeKrant, stonden te popelen om te laten zien wat zij in hun mars hadden. Effe googlen bleek niet altijd de oplossingen te geven, maar dat is ook niet de bedoeling van een quiz, laat staan van de Hisse Kwis.

Onderdeel van de Hisse Kwis was de ‘geheime’ opdracht. Die opdracht bestond uit 150 vragen van het theoretisch rijexamen die een afgevaardigde van elk team om acht uur in De Pas moest komen beantwoorden. Het waren lastige vragen. Je kon een speld horen vallen. Concentratie ten top. Na de 150e dia op het scherm kwam de opluchting en er werd naar elkaar gekeken met een air van: “Volgens mij wist jij ze ook niet allemaal!”

Thuis ging de rest van het team, geassisteerd door de hulptroepen, verder met het beantwoorden van de overige vragen. Etalages van de Heesche middenstand werden geraadpleegd en zelfs waagde men zich in de Labrys fontein om de GPS coördinaten te kunnen noteren. Dat had een nat pak kunnen opleveren, maar…….gelukkig stond de fontein droog.
"Een succesvolle editie van De Hisse Kwis 2012! Alle kwissers, hartelijk bedankt voor de mooie discussies en complimenten! In ieder geval tot 25 januari, bij de prijsuitreiking! "... lees meer op www.facebook.com/dehissekwis
Voor meer foto's van Marcel van der Steen... Klik hier

Niet de Dikke van Dalen, maar DeMooiBernhezeKrant als naslagwerk