Workshop op scholen voor kennismaking met muziek
Workshop op scholen voor kennismaking met muziek

Workshop op scholen voor kennismaking met muziek

Algemeen

Frans van den Akker – Piet Janssen – Tiny van den Akker – Jan van der Biezen en Wilma van de Ven doen hun best om op een simpele en leuke manier kinderen in de leeftijd van 8 jaar (groep 4) van de Emmausschool kennis te laten maken met blaasmuziek. Aurora wil de verbinding leggen tussen de vereniging en scholen. Hierbij willen deze muzikanten van Fanfare Aurora eigenlijk graag alle scholen enthousiasmeren om ervoor te zorgen dat de vereniging de ruimte krijgt binnen een school om blaasmuziek in het algemeen, en dus hun vereniging in het bijzonder, te promoten.

De workshop muzikanten van Fanfare Aurora hechten grote waarde aan de wensen van de kinderen. Het project is daarom niet geheel al ingericht en kan specifiek worden aangepast op hetgeen de kinderen met dit project voor ogen hebben. Zij doen dat in het eigen repetitielokaal van Fanfare Aurora.

Deze kleine workshop van een uurtje in de vroege ochtend is gericht op het laten kennis maken van kinderen met blaasmuziek, met instrumenten waar zij even op mogen blazen en met het slaan op slagwerkinstrumenten, met geluid en blaasmuziek in het bijzonder. Het gaat om enthousiasmeren om ze kennis te laten maken met muziek zodat zij later misschien wel eens een instrument ter hand te nemen. De kinderen waren ook erg enthousiast. Met name het spelen op het drumstel was bij iedereen in goede aarde gevallen. Ze hebben genoten van het muziek maken en luisteren en van alles wat ze zagen. Zeker voor herhaling vatbaar en dat gaan we dus weer doen op 27 maart 2013.

Fanfare Aurora vindt dat muziek onderdeel uit moet maken van de opvoeding voor het behoud van onze eigentijdse cultuur in al haar facetten. Vandaar ook dat de muzikanten van Aurora die overdag al wat tijd hebben graag op deze sympathieke manier hun kennis en ervaring aan deze jeugd overdragen.

Zij hopen dat meerdere scholen in 2013 tijdens de lesuren tijd kunnen vinden om deze workshop in te roosteren.

Namens de werkgroep onder leiding van,
Frans van den Akker.

Meer informatie: www.fanfare-aurora.nl

Workshop op scholen voor kennismaking met muziek