Even rondneuzen in een nieuw gebouw
Even rondneuzen in een nieuw gebouw

Even rondneuzen in een nieuw gebouw

Algemeen

De teller staat nog op 14 weken en een beetje, wanneer Marion van Zoom, projectmanager Nieuwbouw ziekenhuis Bernhoven, gepassioneerd vertelt tegen de pers. 30 maart 2013 is het zover dat ook de patiënten hun entree gaan maken in het prachtige gebouw. De pers werd uitgenodigd voor een rondleiding. De nieuwbouw is een plaatje, dat zien we niet alleen van buitenaf maar blijkt ook in het gebouw aangekomen, in het groene hart van Brabant; in de Maashorst.

“Het gebouw is van steen en dat is zo mooi, dat het echt door mensenhanden opgebouwd is, steen voor steen.”, Marion van Zoom was er vanaf het begin bij, en ook al daarvoor. Ze werkt al lang voor het ziekenhuis en kan er niet over uit hoe prachtig het is, je ‘eigen’ ziekenhuis te mogen bouwen. De manier van bedrijfsvoering, de werkwijze, de nieuwe indeling logistiek gezien, de energietoevoer, maar ook de vele mensen die hier tijdens de bouw rondlopen, de projectmanager weet er alles vanaf.
Indrukwekkend hoe ze alle vragen van de geïnteresseerde pers kan beantwoorden en ze op onderhoudende wijze weet te vertellen over elk detail, kleur, keuze onderbouwing.

Groen is de kleur

Voor elke keuzes die gemaakt is, is een onderliggende gedachte. Zo mocht fotograaf Wim Roefs uit Loosbroek in ‘zijn’ ziekenhuis voor prachtige muurafbeeldingen zorgen, samen met een bedrijf wat voor muurfoto’s het apparatuur in huis heeft. De foto’s van Wim werden ‘gestitcht’ en zo werden de verschillende gangen in de polikliniek met verschillende kleuren en gebieden uit de regio aangekleed. Foto’s van 62 meter bij 2.45 meter met 5 verschillende natuurgebieden kregen hier prachtige invulling.
In het hele gebouw komt het natuurgebied, waarin de nieuwe zorginstelling gebouwd is, weer terug. De elementen van de natuur met het Bernhoven groen is een prachtige mix voor een snel herstel. Op bijna alle plaatsen in het nieuwe ziekenhuis komen elementen uit de natuur terug. Het gebouw is gelegen in een natuurgebied langs de rondweg in Uden. Van Zoom: "We brengen graag dat wat je buiten ziet naar binnen." Dat gebeurt letterlijk, want in de polikliniek zijn de muren behangen met foto's uit de omgeving.

Bernhoven heeft afspraken rond met alle zorgverzekeraars voor 2013
Ziekenhuis Bernhoven heeft met de zorgverzekeraars overeenstemming bereikt over de zorgverlening voor 2013. Deze afspraken houden in dat iedereen, ongeacht het soort verzekering of maatschappij, terecht kan bij Bernhoven. Zorgverzekeraars bieden verzekerden tot 1 januari de mogelijkheid te wisselen van zorgverzekering. Patiënten die kiezen voor Bernhoven zijn, dankzij de nieuwe afspraken, niet beperkt in hun keuze voor een zorgverzekeraar. Welke maatschappij zij ook kiezen, zij zijn gegarandeerd van de verzekerde zorg bij Bernhoven.

Uw ziekenhuis, beste lezers, is bijna klaar. Eind maart 2013 worden de locaties van Oss en Veghel samengevoegd in de nieuwe locatie in Uden. De oude ziekenhuizen verdwijnen niet helemaal, deze zullen voor specialistische zorg ingezet worden. 
Voor de foto impressie van de fotografen van de MooiSites; Marcel van der Steen, Michel Roefs en Rian van Schijndel... klik hier...


Even rondneuzen in een nieuw gebouw