Progressief Bernheze: Groene stroom, voor én door de inwoners
Progressief Bernheze: Groene stroom, voor én door de inwoners

Progressief Bernheze: Groene stroom, voor én door de inwoners

Nistelrode

Wij willen de inwoners van de drie gemeenten de kans geven windmolens te bouwen en op deze manier zelf energie op te wekken. Er namelijk liggen grote kansen om op Heesch-West duurzame energie op te wekken. Aanleiding voor ons om in gesprek te gaan.

Maandag 13 december organiseerden wij samen met GroenLinks Oss en GroenLinks ’s-Hertogenbosch een rondetafelgesprek. Om met elkaar van gedachten te wisselen over de mogelijkheden tot het opwekken van duurzame energie op Heesch-West. Hierbij waren ook de energiecoöperaties aanwezig uit de drie gemeenten. Al snel bleek uit het enthousiasme van de energiecoöperaties, dat ze samen zullen optrekken bij het adviseren van de gemeenteraden. Zodat er een bedrijventerrein ontstaat waar duurzaamheid en bedrijvigheid samenkomen.

Aan de hand van het haalbaarheidsonderzoek, dat uitgevoerd is naar wens van de drie gemeenten, zijn er mogelijkheden om twee windmolens te plaatsen. Door bijvoorbeeld onderdelen te verkopen aan onze inwoners kunnen deze gerealiseerd worden zonder directe tussenkomst van een grote energieleverancier. Met als gevolg een positief effect op de prijs van de af te nemen stroom.
Hiermee zouden de twee windmolens eigendom kunnen worden van de inwoners van Bernheze. Dit zou betekenen, dat iedereen die meehelpt aan het realiseren van dit project duurzame en groene stroom van eigen bodem gaat ontvangen. Dat is iets waar wij ons als Progressief Bernheze hard voor willen maken. Zodat iedereen kan genieten van deze groene stroom met als insteek: door de inwoners, maar ook zeker voor de inwoners. Reactie? Mail naar: reactie@progressiefbernheze.nl

Skip Anker, Commissielid Progressief Bernheze

Progressief Bernheze: Groene stroom, voor én door de inwoners