Bezoek bewoners Laarstede aan HKK Nistelvorst
Bezoek bewoners Laarstede aan HKK Nistelvorst

Bezoek bewoners Laarstede aan HKK Nistelvorst

Nistelrode

Na een telefonische benadering kreeg onze voorzitter op 13 oktober een mailtje van Angèle de Boer van Brabant Zorg met het verzoek of het mogelijk was om de bewoners van de Kloosterhof -afdeling psychogeriatrie van Laarstede - een bezoek te laten brengen aan onze heemkundekring.

De bedoeling was om op vier opeenvolgende donderdagmiddagen met groepjes van zes bewoners, aan de hand van oude voorwerpen en foto’s, bij deze mensen herinneringen op te roepen aan vroegere tijden. Bij ieder bezoek zouden behalve de bewoners ook voldoende begeleiders van de afdeling aanwezig zijn.
Deze vraag werd in onze bestuursvergadering besproken en op dit verzoek werd al heel snel positief gereageerd. Na een informatiegesprek met Marion Zwinkels en Leonie van der Kruijs hebben we de eerste bewoners op donderdagmiddag 12 november mogen ontvangen.

Ons voorbereiden op deze bezoeken was niet direct nodig omdat we natuurlijk geheel afhankelijk waren van de reactie en vragen van de bewoners die met elke groep weer anders was. Na aankomst rond half drie werd er begonnen met een kop koffie of thee en een plakje cake welke elke keer weer door de bewoners zelf mee gebracht werd. Tijdens en na de koffie kwamen wat oude voorwerpen op tafel en kwamen de gesprekken op gang. Na een klein uurtje werd er nog een rondgang gemaakt door ons heemhuis en werd er nog stilgestaan bij verschillende foto’s die uiteraard bekeken en besproken moesten worden.
Afgelopen donderdag 3 december hebben we de laatste groep op bezoek gehad. Na afloop werd de heemkundekring heel hartelijk bedankt voor hun medewerking en de mogelijkheid voor de vier bezoeken aan het heemhuis, dit werd nog een keer onderstreept met een bakkersbon.

Niet alleen voor ons als heemkundekring, waarvoor dit een mooie manier is om zich naar buiten toe te presenteren maar ook voor de bewoners en de begeleiders waren dit zeer leuke middagen en deze bezoeken zijn zeker voor herhaling vatbaar.

 Bezoek bewoners Laarstede aan HKK Nistelvorst
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 8 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 9 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 11 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 12 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 12 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze