Bart Ruijs algehele kampioen Vogelvreugd Nistelrode
Bart Ruijs algehele kampioen Vogelvreugd Nistelrode

Bart Ruijs algehele kampioen Vogelvreugd Nistelrode

Nistelrode

Vogelvereniging Vogelvreugd kan terug kijken op een zeer geslaagde onderlinge vogeltentoonstelling. Een aanzienlijk aantal bezoekers wist de weg naar De Gildenhof te vinden waar de ingezonden vogels in een mooie omgeving in herfstsfeer te bewonderen waren. Ook de inzenders waren zeer tevreden een groot aantal vogels was van zeer goede kwaliteit hetgeen zich liet blijken in de hoge punten die door de keurmeesters waren toegekend.

Grote winnaar was Bart Ruijs met zijn mozaiek kleurkanaries, met een agaat geel mozaiek kleurkanarie had hij de mooiste vogel van de show welke met 94 punten werd gewaardeerd. De wisselbeker voor de drie beste vogels moest hij delen met Theo Jansen welke met zijn lizard postuurkanaries een gelijk aantal punten wist te behalen. Winnaar van de “Derby” werd Wim Sanders met een barmsijs van 91 punten.

Voor Vogelvreugd was dit de eerste tentoonstelling sinds 2013, afgelopen jaar kon deze niet doorgaan vanwege de vogelgriep. Komend jaar viert de vereniging haar 50 jarig jubileum en in het kader hiervan heeft Vogelvreugd de eer om de grote tentoonstelling van Gewest V van de Algemeen Nederlandse Bond van Vogelhouders te mogen organiseren.

Voor de meeste leden van Vogelvreugd begint het tentoonstellingsseizoen nu pas echt, begin december zal in Dinther en in Boxtel een groot aantal van deze vogels opnieuw te bewonderen zijn. Het seizoen zal voor de Nistelrodese vogelliefhebbers worden afgesloten met het Nederlandse kampioenschap wat begin 2016 in Apeldoorn zal worden georganiseerd.

Bart Ruijs algehele kampioen Vogelvreugd Nistelrode