De vloek van Koning Erebus
De vloek van Koning Erebus

De vloek van Koning Erebus

Nistelrode

Op zaterdag 14 november zal de vloek van Koning Erebus heersen op Scoutcentrum Achter de Berg, het wordt dus weer spoken bij Scouting Mira Ceti.

In een klein gehucht genaamd Nistelrode is een bos. Dit is niet zo maar een bos maar een heel speciaal bos. In dit bos wonen alle sprookjes die ooit door de mens zijn bedacht. Alle sprookjes leven in vrede samen. Dit bos heeft ook een koning zijn naam is koning Erebus. Hij zorgt ervoor dat de sprookjes nooit ruzie met elkaar zullen krijgen. Op een dag kwam er een heks naar Erebus zij vertelde hem dat ze ook graag in het bos zou willen verblijven. Erebus weigerde dit en vertelde haar dat in dit bos alleen vredige sprookjes leven en het geen plaats heeft voor kwaadwillende heksen. De heks werd zo woedend dat ze het bos vervloekte. Vanaf nu zou het bos nooit meer vrede kennen en zou eeuwige woede heersen over de sprookjes. Sindsdien weet niemand meer wat er zich in het bos afspeelt.

Een dapper meisje wil dit bos gaan verkennen. Op een koude zaterdag avond begint ze haar tocht. Het meisje droeg een kapje. Het kapje was rood van kleur, net zo rood als vers bloed. Onder het kapje had ze prachtig blond haar. Het meisje baande haar weg door het bos. Ze liep uren en uren maar zag niks wat leek op leven. Om klokslag 12 uur staakte ze haar tocht. Voor haar verscheen een poort. De poort was gigantisch. Op de poort stond de naam Erebus geschreven. Het meisje had het eindelijk gehaald. Ze was aangekomen in het rijk van koning Erebus. Het meisje werd bang en durfde eigenlijk niet naar binnen maar iets in haar drong haar toch het rijk te betreden. Ze maakte de poort die al op een klein kiertje stond verder open en stapte naar binnen. Eenmaal binnen zag ze een hoge toren. Uit de toren kwam gekrijs, het klonk als een vrouw die langzaam naar het einde van haar leven werd gebracht. Ze rende weg maar kwam er als snel achter dat de poort was verdwenen. Ze zat vast in het vervloekte rijk van koning Erebus……………

Elk jaar wordt in november de welbekende spookavond georganiseerd op Scoutcentrum Achter de Berg en dat zorgt weer voor het nodige gespook voor alle kinderen van Bernheze. Onze jeugdleden (Scouts, Explorers en Roverscouts) zullen op deze avond rondom de vijver de nodige spookachtige scènes maken, die in het teken staan van de vloek van Koning Erebus. Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd om een griezeltocht te ondernemen door de spannende bossen van Nistelrode; als u het aandurft!

Iedereen is op zaterdag 14 november vanaf 18:30 uur welkom op Scoutcentrum Achter de Berg (Achter de Berg 14 te Nistelrode), en vergeet uw laarzen of waterdichte schoenen niet. U kunt nog tot 21:30 uur starten, u hoeft zich dus niet te haasten om 18:30 uur.