Uitnodiging V.I.V.I.N. leden
Uitnodiging V.I.V.I.N. leden

Uitnodiging V.I.V.I.N. leden

Nistelrode

Hierbij nodigen wij jullie uit voor onze informatieavond over de Overgang door Ursula Krol. Deze is op donderdag 12 november om 20.00 uur in CC Nesterle. We vertonen dan een documentaire 'Uitgebloei(t)'.  Daarna komt er een uiteenzetting door Ursula en gaat zij nog in op jullie vragen. Het is de moeite waard ook al weet je er heel veel van. Het is heel interessant om te horen dat sommige dingen die voor je zelf altijd bij de overgang horen daar niks mee te maken hebben en anderzijds dat er dingen zijn die je gewoon aan de overgang te danken hebt. Hieronder staat nog een toelichting.

40+vrouwen, de overgang komt eraan!
De start van de overgang, ongeveer vanaf het 40ste levensjaar, komt meestal ongelegen. "Rond die tijd zijn we razend druk. De combinatie werk, puberende kinderen, ouders die extra aandacht of zorg vragen, de missie gezellig te blijven en er ook nog een beetje leuk uit te zien, zorgen ervoor dat je jezelf dreigt te verliezen. Vrouwen herkennen zich zelf niet meer. Eerst lukte alles, nu lijkt het of je de hele dag op je tandvlees loopt. En multitasken, zo'n typisch vrouwending waar we trots op zijn, lukt al helemaal niet meer."
We komen in een emotionele achtbaan terecht door een disbalans in de hormonen. Bonus zijn uiteenlopende klachten. Opvliegers, stemmingswisselingen, spier- of gewrichtspijn, depressieve buien, slechter slapen, libido verlies en hoera: extra kilo's op de weegschaal.

De overgang is niet het einde, maar een keerpunt in je leven. Door beter te weten wat er onder invloed van veranderende hormonen met lichaam en geest gebeurt, kun je er beter mee omgaan. Kom luisteren naar overgangsconsulente Ursula Krol en ga aan de slag met wat je zelf kunt doen om klachten te beperken.