Het Volk trakteert
Het Volk trakteert

Het Volk trakteert

Nistelrode

In 2016 bestaat Toneelgroep Het Volk 40 jaar en luistert haar memorabele jubileum op met de reprise van Het Volk in Dothan (1996), één der beste stukken uit zijn bestaan.

Wie kent niet het bijbelse treurspel van Joost van den Vondel, waarin Joseph door zijn broers in een put geworpen wordt en vervolgens als slaaf verkocht aan een handelskaravaan op weg naar Egypte?

HET VOLK VAN DOTHAN: om hard om te lachen en om zachtjes bij te huilen

Het Volk maakt een ingrijpende bewerking van dit klassieke drama door een nieuwe eigentijdse hertaling en achtergrond te creëren. Drie docenten van het HBO proberen hun studenten dit bijbeldrama voor te schotelen. Hun privésituaties en de verziekte verhouding tussen de drie mannen leiden tot hilarische voorvallen! De sterkste troef van Het Volk is de combinatie van het almaar terugkerend onvermogen van de personages, met een aan naiviteit grenzend optimisme. Die herkenbaarheid levert een topavond op.

De landelijke pers over Het volk in Dothan:
NRC: ‘In een reeks onweerstaanbaar komische scènes…parodieert Het Volk feilloos een avondje onvervalst schooltoneel.’ de Volkskrant: ‘De mannen van Het Volk laten zien hoe leuk Vondel kan zijn…allemaal perfect en geestig getypeerd. Het Volk in Dothan is leuk en goed gespeeld.’ De Telegraaf: ‘Wie Het Volk kent, vermoedt al welke kant dat opgaat: die van de lach…grappige invallen…lachen om de ernst van het theater, kan nooit kwaad.’ Het Parool: ‘…zowel aandoenlijk als onweerstaanbaar geestig…aangenaam amusant.’

Het Volk - Het Volk in Dothan
21 november 2015
Aanvang: 20.30 uur
kaartjes via www.nesterle.nl

Het Volk trakteert