Genieten van ‘The Messiah’ van Händel in Laarstede
Genieten van ‘The Messiah’ van Händel in Laarstede

Genieten van ‘The Messiah’ van Händel in Laarstede

Nistelrode

Renée Bekkers en Pieternel Berkers vormen samen het accordeonduo TOEAC. Zij studeerden beiden aan het Fontys Conservatorium en aan ‘The Royal Danish Academy of Music’ in Kopenhagen. Momenteel volgen zij aan hetzelfde conservatorium de solistenopleiding.
Op dit moment toert het duo, samen met vier leden van het Helmonds Vocaal Ensemble, langs diverse verzorgingshuizen in de regio waarbij een gedeelte uit ‘the Messiah’ van de, in 1685 geboren, Duitse componist Georg Friedrich Händel word uitgevoerd.
I
n zorgcentrum Laarstede heeft dit miniconcert een aantal weken geleden reeds plaatsgevonden en de hierbij aanwezige bewoners én het personeel van Laarstede genoten met volle teugen van deze werkelijk schitterende mini uitvoering van het bekende oratorium van Händel.

Het onderwerp van the Messiah is de Bijbelse Messias. Het werk is opgesplitst in drie delen: de profetieën in het Oude Testament met de verkondiging van de Messias, Zijn dood, de opstanding en de hemelvaart en tenslotte Zijn wederkomst en heerschappij.

Händel had slechts 24 dagen nodig om het werk te componeren en de eerste uitvoering was op 13 april 1742. Het stuk was een groot succes en de opbrengst ging naar een aantal goede doelen. Een jaar later werd the Messiah ook in Covent Garden in Londen uitgevoerd waarna de discussie ontstond of het stuk wel in een theater behoorde te worden opgevoerd.

Genieten van ‘The Messiah’ van Händel in Laarstede