Onderlinge vogeltentoonstelling Vogelvreugd
Onderlinge vogeltentoonstelling Vogelvreugd

Onderlinge vogeltentoonstelling Vogelvreugd

Nistelrode

In het weekend van 7 en 8 november organiseert vogelvereniging Vogelvreugd een onderlinge vogeltentoonstelling in de Gildenhof te Nistelrode. De vogeltentoonstelling bestaat voor een groot deel uit kleur- en postuurkanaries maar er zijn ook diverse kleuren zebravinken en een grote variëteit aan tropische vogeltjes te bewonderen. De vereniging beschikt over enkele leden welke zich gespecialiseerd hebben in het kweken van Europese cultuurvogels ook zij hebben een aantal vogeltjes ingeschreven.

Naast de wedstrijdvogels worden er ook vogels in vitrinekooien tentoongesteld hier gaat het niet zozeer om de punten maar om het geheel. De bezoekers kunnen met stembriefjes aangeven welke vitrinekooi zij het mooiste vinden.

Een twintigtal leden van de vereniging hebben in totaal 260 vogels ingeschreven en gaan strijden om de felbegeerde wisselbekers voor de mooiste vogel, de drie beste vogels en de zogenaamde “Derby”, een prijs voor de mooiste vogel met een vooraf opgegeven ringnummer.

De vogels worden komende donderdag ingebracht en worden vrijdag door een viertal keurmeesters van de Algemene Nederlandse Bond van Vogelhouders beoordeeld en van punten voorzien. Zaterdagmiddag 7 november om 16.00 uur zal voorzitter Jan Danen de tentoonstelling openen en de winnaars bekend maken.

Wilt u eens wat anders op de zaterdagmiddag of zondag kom dan naar de vogeltentoonstelling in de Gildenhof kijken waar een aantal Nistelrodese vogelliefhebbers het resultaat van hun hobby laten zien en u er alles over kunnen vertellen.

De tentoonstelling wordt gehouden in de Gildenhof aan de Hoge Akkers 1 te Nistelrode.
De openingstijden zijn zaterdag van 16.00 - 19.00 uur en zondag van 10.00 – 16.00 uur. De entree is gratis.

Onderlinge vogeltentoonstelling Vogelvreugd