Publiekswandeling in de Maashorst
Publiekswandeling in de Maashorst

Publiekswandeling in de Maashorst

Nistelrode

Op zondag 15 november houdt Vogelwacht Uden haar laatste publiekswandeling van dit seizoen. Het thema daarbij is ‘Bijzondere wintergasten’. Deze twee tot drie uur durende wandeling start 's morgens om negen uur vanaf de grote parkeerplaats van het Natuurcentrum de Maashorst aan de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode. De deelname aan deze wandeling is gratis.

Rond deze tijd is de kans groot dat, naast grote groepen ganzen, typische wintergasten als kramsvogel, koperwiek, keep, sijs en misschien wel de zeldzame kruisbek kunnen worden waargenomen. Tijdens de wandeling vertellen ervaren gidsen van de Vogelwacht waarom bepaalde vogels naar warmere oorden wegtrekken en welke bijzondere wintergasten men kan verwachten. Naast vogels wordt ook naar bomen, planten en dieren gekeken, kortom voor ieder wat wils. Om de vogels goed te kunnen bekijken wordt aangeraden een verrekijker mee te nemen. Goed schoeisel of laarzen is in dit jaargetijde geen overbodige luxe.

Na afloop van de wandeling kan men een bezoek brengen aan het Natuurcentrum de Maashorst, waar een permanente expositie van het Maashorstgebied staat opgesteld. De deelname aan de wandeling en de entree van het Natuurcentrum zijn gratis. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Jan-Willem Hermans, telefoon 0413-269804. Of kijk op www.vogelwachtuden.nl.