Geachte aanstaande Dorstlustige Hoogheid,
Geachte aanstaande Dorstlustige Hoogheid,

Geachte aanstaande Dorstlustige Hoogheid,

Sport

Het is bijna zover. Voor mij is het bijna gedaan en dan draag ik, met plezier en met heel veel prachtige ervaringen rijker, de scepter over aan de nieuwe Heerser van het Weversrijk. En dat word jij! De schônste, de prachtigste, de belangrijkste mens van ons Weversrijk.

Wat was ik blij toen het vorig jaar 2 november was. Zoals bijna iedereen al wist, kon ik de vreugde met iedereen delen. Ik d’n Prins van het Weversrijk. Dit moment ga jij heel binnenkort ook meemaken als je daar op 7 november samen met je persoonlijke Adjudant en jullie Durskes staat. Heerlijk om te zeggen dat je zo meteen de nieuwe Prins van het Weversrijk bent. En velen zullen je gaan zeggen: ‘geniet ervan want het is voorbij voordat je het weet.’ Ik zal je zeggen: het is werkelijk zo. Ik wil je graag meegeven: geniet van de vele leuke, grappige, indrukwekkende en ontroerende momenten. Geniet van de eerste aandacht van familie, vrienden en kennissen en laat maar tot je doordringen dat je een zeer leuk Carnavalsjaar mee gaat maken.

Maar ook wil ik je vast de volgende tips meegeven:
* Zorg ervoor dat je kleding in orde is (bij mij was dat niet altijd zo vanzelfsprekend), gelukkig word je van te voren grondig gecontroleerd door de Vorst Mario of zijn Durske;
* Leer maar vast volgende de 2 liedjes: Tussen Donzel en Menzel en het Weverslied ‘Wij zijn de Wevers’ (playbacken mag ook natuurlijk); en zeker niet te zenuwachtig zijn (voor mij is dat makkelijk praten, voor mij zit het er bijna op).

Beste aanstaande 49e Prins van het Weversrijk, aanstaande Baron van ’t Kentje tot Geenend, zich uitstrekkende van Donsel tot Meijnsel: ga genieten, ga meemaken, ga vieren en ga beleven zoals ik met mijn Durske en mijn Adjudant Marc met zijn Durske het afgelopen jaar intens hebben beleefd en hebben genoten van een jaar om nooit, nooit meer te vergeten.
7 november, het is al dichtbij! Dan mag je! Dan kun je het uitroepen! Dan ben je een jaar lang Prins! Carnaval zal nooit meer hetzelfde zijn, hoe stevig je dit ook gevierd mag hebben vruuger. Spannend zal het zeker zijn, vooral de laatste dagen en uren voor de onthulling. Maar ook de laatste loodjes die het zwaarst zijn, gaan voorbij.

Het komt goed.

Met carnavaleske groet,
Prins Willy d’n Urste