Leerzame voorjaarsreis KBO Nistelrode
Leerzame voorjaarsreis KBO Nistelrode

Leerzame voorjaarsreis KBO Nistelrode

Human Interest

Op 12 mei stond de voorjaarsreis van KBO Nistelrode naar Rozenburg en de Maasvlakte op het programma. Uitgezwaaid door voorzitter Jan Heijmans vertrok de bus met 50 deelnemers en chauffeur Harrie. Via Den Bosch, Langstraat en Breda bereikten wij Dordrecht voor een koffiepauze.

Hierna vertrokken wij naar Rozenburg voor een bezichtiging van de Maeslantkering. Met een film en uitleg door een gids werden we geïnformeerd over het hoe en waarom van deze waterkering. Buiten bekeken we de imposante 20 meter hoge wanden van de waterkering, een indrukwekkend gezicht. In het vlakbij gelegen restaurant gebruikten we de lunch, waarna we vertrokken naar de Maasvlakte 1 en 2.

In het informatiecentrum Futureland bekeken we een film over de geschiedenis van de Maasvlakte en de toekomstige ontwikkeling. Vervolgens reden wij over de Maasvlakte en door het Europoortgebied. Langs de aangelegde havens, vernoemd naar de drie dochters van onze koning en koningin, zagen wij een aantal kolossale containerschepen. Op het met zeezand opgespoten terrein is nog volop ruimte voor nieuwe industrie. Aan het einde van de landtong zagen we een glimp van de Noordzee.

In Terheijden werd de dag afgesloten met een heerlijk diner. Om kwart over negen waren we weer terug in Nistelrode. Het was een mooie en leerzame reis.


Foto: Frans van der Lee, meer foto’s op www.kbonistelrode.nl

Leerzame voorjaarsreis KBO Nistelrode