Wever van 't jaar 2015: Ex-leden van 't Weversrijk.
Wever van 't jaar 2015: Ex-leden van 't Weversrijk.

Wever van 't jaar 2015: Ex-leden van 't Weversrijk.

Sport

Om als Wever van het Jaar in het Weversrijk te worden gekozen moet je voldoen aan een aantal criteria. Als we kijken naar de voorgangers dan valt hieruit af te leiden dat voor een Wever van het Jaar moet gelden dat:
A. er sprake moet zijn van onberispelijk gedrag
B. er sprake moet zijn van een duidelijke profilering binnen ’t Weversrijk
C. Nistelrode op de kaart gezet moet worden
D. de titel Wever van het Jaar verdiend moet zijn
E. er sprake moet zijn van een echte Wever

Het bestuur Carnavalsstichting De Wevers laat vervolgens het licht schijnen over alle kandidaten en komt daarna tot een unaniem besluit.

Dit jaar is de Wever van het jaar geen man en nee, het is ook geen vrouw, het is een groep en de grootste groep die ooit deze titel heeft ontvangen.

Sinds 1985 staan deze groep nog steeds voor hetzelfde als waar deze voor stonden op het moment dat ze nog bij de Carnavalsstichting zaten, en we zijn er dan ook van overtuigd dat dat vuurtje nog steeds brandt, al zal het na vanavond geen groots kampvuur meer zijn, maar een gezellig vlammeke in ieders hart bij iedereen in deze groep. De Carnavalsstichting heeft veel aan de personen te danken, zo niet alles. Niet voor niets stond in de Carnavalskrant van dit jaar te lezen: "Zonder jullie was er geen Carnavalsstichting De Wevers geweest en zouden we nu niet genieten van wat jullie voor ons, en de volgende generaties hebben opgezet". Overal waar je binnen de stichting naar kijkt, het logo, de pakken, de Weverszittingen, overal kijk je in feite naar wat de mannen en vrouwen van het eerste uur hebben verzonnen en opgezet.
En zoiets moet toch zeker beloond worden, ook al is het nog maar voor een paar uren. Daarom heeft het bestuur van Carnavalsstichting de koppen bij elkaar gestoken en kwamen tot het volgende besluit:
De Wever van het jaar moet zijn van onberispelijk gedrag en er moet een duidelijke profilering binnen het Weversrijk zijn. En hoe beter kun je je zelf nou profileren als je zelf aan de wieg hebt gestaan van deze stichting, of het durske in ieder geval mee hebben groot gebracht. (het woord stichting is vrouwelijk).

Verder hebben ze met deze stichting Nistelrode op de kaart gezet, de stichting is beroemd, of is het nou berucht, in de om ons heen liggende dorpen, en we zijn wat dat betreft overal hartelijk welkom.

De titel moet verdiend zijn en er moet sprake zijn van een echte Wever. Zeg nou zelf, er is toch geen groep die de titel meer verdienen en die dur en dur Nisserois, dus Wevers zijn, als de Ex-lee.

Rien Beerthuizen, Wim vd Brand, Harry vd Broek, Christ Cuypers, Piet Cuypers, Rini Cuypers, Henk van Grunsven, Mari Hommeles, Noud van Hoorn, Jan vd Hurk, Gerrit Janssen, Leo Jansen Steenberg, Theo Janssen, Tini Kerkhof, Antoon Ruijs, Harry Rijkers, Gerrit Smits, Ronald Spits, Nico vd Ven, Gerrit Verstegen en Piet Wijdeven, nu dus in totaal 21 leden.

Wevers en Weverinnekes:
De Wevers van het jaar 2015:
De Ex-leden van het Weversrijk.

meer foto;s ... lees meer

Wever van 't jaar 2015: Ex-leden van 't Weversrijk.
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 18 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 21 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze