JeugdVogelwacht timmert er op los
JeugdVogelwacht timmert er op los

JeugdVogelwacht timmert er op los

Algemeen

Nestkasten en vette dennenappels maken was het doel. Normaal zijn de Udense jeugdvogelwachters altijd buiten te vinden. Afgelopen zaterdag was er bij uitzondering in clubgebouw de Groenhoeve een bijeenkomst. De zestien aanwezige jeugdleden timmerden er flink op los. Voor ieder kind lag er een houtpakket klaar, inclusief een berg spijkers. Aan het eind van de ochtend waren er 35 nestkasten compleet in elkaar gezet.

Er zaten luxe nestkasten tussen met een zinken dakje, geschikt voor kool- en pimpelmezen. Op dit moment hebben de mezen nog niet zo veel aan deze broedkasten. In de winter zijn ze vooral op zoek naar voedsel. De tweede helft van de ochtend werd dan ook gebruikt om grote dennenappels in de smeren met een mengsel van vet en vogelzaad. Nadat er vijftig dennenappels waren geprepareerd ging men in twee groepjes naar buiten om zoveel mogelijk vogelsoorten te spotten. Uiteindelijk had iedere groep vijftien verschillende soorten ontdekt, waaronder een roodborst, kauw, boomkruiper, boomklever en zelfs een goudhaantje. Aan het eind van de ochtend mocht ieder jeugdlid een zelf gemaakte nestkast en dennenappel vol met vogelvoer mee naar huis nemen.

Aanmelden nieuwe leden

Elke derde zaterdag per maand op zaterdagochtend wordt er een activiteit georganiseerd. Kinderen, tussen de acht en vijftien jaar, kunnen zich aanmelden bij de JeugdVogelwacht (de kosten bedragen tien euro per jaar). Op proef meedraaien is geen probleem. Het complete jaarprogramma is te vinden op www.vogelwachtuden.nl (klik op Jeugd).

Voor aanmelden of meer informatie, neem telefonisch contact op met coördinator Peter van de Braak, telefoon: 0413-253586.

JeugdVogelwacht timmert er op los