Workshop Mandalatekenen
Workshop Mandalatekenen

Workshop Mandalatekenen

Gemeentenieuws

Willemien Geurts geeft donderdagmorgen 22 januari van 10.00 tot 12.30 uur een workshop mandalatekenen in Nistelrode. Het woord mandala betekent magische cirkel. Mandala’s zijn eeuwenoud en je ziet ze als kunstvorm in alle culturen. Boeddhistische monniken schilderen ze of maken ze van zand. De Kelten gebruikten ze in hun weef- en vlechtkunst. In kathedralen zijn ze te zien als roosvensters in glas in lood.

Een mandala is een cirkel met een middelpunt van waaruit symmetrische figuren getekend worden. De cirkelrand staat voor je eigen grens en het middelpunt voor je zelf. Je gaat dus tekenen in je eigen vrije ruimte, dat geeft ontspanning en rust. Bovendien wordt er een beroep gedaan op beide hersenhelften zodat lichaam en geest meer in balans komt. Omdat elke kleur die je gebruikt een betekenis heeft en de manier waarop je tekent ook iets over je zegt, leer je meteen iets over jezelf. Het ondersteunt je persoonlijk groeiproces.

In deze workshop maak je kennis met de basisprincipes van de mandala. Ook leer je iets over de herkomst en de betekenis. Je krijgt speelse oefeningen aangereikt die je eigen creativiteit stimuleren. Tekentalent is niet nodig. Stap voor stap wordt er een mandala opgebouwd met behulp van richtlijnen en ondersteunende hulpstructuren. Het plezier in het tekenen en inkleuren staat voorop en je zult verbaasd zijn over het prachtige resultaat!

Jong of oud, nog nooit of al vaker mandala’s getekend deze workshop is voor iedereen heel inspirerend.
Voor meer informatie of opgave Willemien Geurts, tel.0412-612022 of kijk op www.mandalart.nl


Workshop Mandalatekenen