Bernhoven verkoopt weer vuurwerkbrillen!
Bernhoven verkoopt weer vuurwerkbrillen!

Bernhoven verkoopt weer vuurwerkbrillen!

Algemeen

Ook dit jaar verkoopt Bernhoven weer vuurwerkbrillen. De brillen kosten slechts ? 2,- per stuk. Ze zijn verkrijgbaar aan de balie van de poli oogheelkunde in Uden en op de polikliniek in Oss.

Tijdens de jaarwisseling is het elk jaar druk op de Spoedeisende Hulp van Bernhoven. Er komen vooral patiënten met oogletsel. Het gaat hierbij niet alleen om de personen die zelf het vuurwerk afsteken, maar ook om de omstanders. Bernhoven hoopt dat door de verkoop van vuurwerkbrillen het aantal vuurwerkslachtoffers met oogletsel afneemt. De oogartsen adviseren ook voor en na de nieuwjaarsnacht een vuurwerkbril te dragen. De praktijk wijst uit dat juist dan de meeste slachtoffers vallen.

Er is een bril voor volwassenen en een voor kinderen, beide in leuke kleuren en ze kosten € 2,- per stuk. Van die prijs schenkt Bernhoven bovendien een euro aan de Stichting Visio Grave, een instituut voor slechtzienden en blinden in Grave, die het besteedt aan speelgoed en leermateriaal voor blinde kinderen. Gelieve contant af te rekenen omdat pinnen niet mogelijk is.

Bernhoven verkoopt weer vuurwerkbrillen!