Prins Willy en Adjudant Marc doen 't met plezier
Prins Willy en Adjudant Marc doen 't met plezier

Prins Willy en Adjudant Marc doen 't met plezier

Sport

Het maakt niet uit wa ge doet, als ge ut mar me plezier doet!
Een mooie slogan voor de nieuwe Prins van het Weversrijk: Prins Willy I en zijn persoonlijk Adjudant Marc. Nadat er op gepaste wijze afscheid genomen was van zijn voorganger Gert-Jan Hermes, traden ze toe met hun durskes Angela en Helma tot Carnavals Stichting De Wevers. De hints zorgden dit jaar voor een duidelijke aanwijzing waardoor de bewoners van de Kruisstraat waren komen kijken of het gerucht waar was. Na een prachtige goochel act als onthulling, door Hertwin van der Wijst, Theo Verwijst, Jasper Exters en Jan van de Brand, zorgde deze vriendenclub ervoor dat het publiek te weten kwam wie het komende jaar het Weversrijk gaat leiden.

De avond begon met afscheid nemen. 
Prins Gert-Jan I mocht nog een keer in vol ornaat het podium op. Nadat de plichtplegingen afgerond waren was het tijd voor de bedankregen van de scheidende prins. Mantel af, scepter af, en zijn nieuwe naam is ex-prins Gert-Jan Hermes. Gert-Jan heeft enorm genoten van zijn tijd als heerser van het Weversrijk. Zijn afscheid van het volk was vooral een bedankregen aan alle partijen die zijn heersers tijd tot een feest maakten. Al zal dat als ExPrins niet minder worden.

Hints
Afgelopen tijd zijn er een aantal hints verstrekt, waarbij hier de verklaring ervan:
Gelijke monniken, gelijke kappen verwijst naar ex-prins Frank die vroeger in dezelfde 2-onder-1 kap woning woonde. De twee Prinsen zaten onder een en dezelfde kap. Hij bluft graag, want Prins Willy is grote fan van de Zeeuwse groep Bløf. Ook slikte hij vroeger alles, vertelde een hint: onze nieuwe heerser komt oorspronkelijk uit Vorstenbosch, het land van de Pierreslikkers.

Het loopt allemaal op rolletjes verwijst naar Prins Willy die schilder is en hanteert naast de kwast vaak ook de verfroller. Hij maakt alleen het puntje nat want 'unne goeie schilder' maakt alleen het puntje van zijn kwast nat van verf. Hij heeft de wijsheid in pacht ligt iets lastiger. Deze hint verwijst naar adjudant Marc want hij komt oorspronkelijk uit Erp, ofwel de Uilen van Empeldonk.
Uit de brief van de oude Prins aan de nieuwe Prins in de media kwam de kleurrijke figuur en wie is er nou kleurrijker dan een schilder? Uit het stukje: "De Wevers trappen weer af". Prins Gertjan speelt zijn laatste wedstrijd met zijn elftal, de Raad van Elf. Wie gaat na het afvoeren van Prins Gertjan de leiding overnemen van dit zooitje ongeregeld? Wie kan dan nou beter doen als een officiële scheidrechter: Prins Willy d'n urste.

Wie is Prins Willy I
De schilder werkt als zelfstandig ondernemer en is getrouw met zijn durske Angela. Ze hebben samen drie meiden; Nienke, Jelke en Gitte en wonen in de Kruisstraat. In zijn vrije tijd is hij te vinden bij Prinses Irene als scheidsrechter, maar ook carnaval wordt goed gevierd. De pronkzitting wordt bezocht, meelopen in de carnavalsoptocht en ook vijf dagen in de tent horen daarbij.
Marc Vervoort is zijn kameraad en zal de functie van Adjudant gaan vervullen. Samen met zijn durske Helma heeft hij drie kinderen; dochter Fleur en tweeling Sjoerd en Tijme. Als technisch tekenaar zal hij tijd maken voor de carnaval zoals elk jaar. De vaste bezoekers van de optocht kunnen hem kennen. Want de loopgroep waarmee hij samen met de optocht meeloopt, behaalde eens de eerste prijs, een hoogtepunt wat betreft de carnaval.
Ze hebben zin in de carnaval en gaan er weer een geweldig feest van maken.

Prins Willy en Adjudant Marc doen 't met plezier