De Wevers trappen weer af.
De Wevers trappen weer af.

De Wevers trappen weer af.

Sport

Na de laatste festiviteit van het voorseizoen, het Bernhezer Liedjesbal, staat het 11-11-bal alweer voor de deur. Op 25 oktober was het weer ouderwets gezellig in zaal 't Maxend. De diverse Nisseroise (gelegenheids-)groepjes zetten hun beste beentje voor, om alle aanwezigen te laten genieten van zang en dans. De publieksjury en de vakjury hadden het er maar moeilijk mee, maar toen de laatste klanken naklonken door de zaal en de laatste noot was gezongen ging de uiteindelijke winnaar De Brali’s met het nummer Brabant, Limburg er met de prijzen vandoor.

Maar het was ook de avond waar voorzitter Edwin Verkuijlen namens de Geheimraad de laatste drie hints prijs gaf. Tijdens het vrijwilligersfeest in september werden de eerste drie hints wereldkundig gemaakt.

Die waren toen:
*Gelijke monniken, gelijke kappen
*Hij bluft graag
*Hij slikte vroeger alles.


Tijdens het Liedjesbal kwamen daar nog bij:
*Het loopt allemaal op rolletjes
*Hij maakt alleen het puntje nat
*Hij heeft de wijsheid in pacht.


Ook heeft Prins Gertjan afgelopen week een openbare brief geschreven naar de nieuwe Prins. Die heeft daarop op zijn beurt weer gereageerd met een schrijven wat afgelopen week ook is gepubliceerd. Met de zes hints en met de twee brieven moet toch wel duidelijk zijn wie de 48e Prins van het Weversrijk is.

Een ding is zeker, na aanstaande zaterdag is het gedaan met de macht van Prins Gertjan. Tijdens het 11-11-bal speelt Prins Gertjan zijn laatste wedstrijd als voor de laatste keer zijn elftal, de Raad van Elf, zichzelf opstelt. Wie gaat na het afvoeren van Prins Gertjan de leiding over dit zooitje ongeregeld overnemen? Kom het zelf zien op 1 november in de zaal van 't Tramstation en zie als eerste wie de 48e Baron van 't Kentje tot Geeneind zich uitstrekkende van Donsel tot Meijnsel, wordt en wie zijn adjudant zal zijn, want ook dat is natuurlijk een raadsel. Een ding is zeker: ze hebben er gruwelijk veel zin in en kunnen niet wachten tot ze hun grote geheim openbaar kunnen maken.

Wat ook weer van start gaat is de verkoop van de enige echte Weversvlag. Vorig jaar moest deze nog besteld worden maar dit jaar gaan ze gewoon in de openbare verkoop. Bij Dio/The Readshop en Bloemsierkunst Ari-Jenne liggen ze al weer in de schappen. We hopen natuurlijk dat heel Nisseroi vol komt te hangen met deze mooie vlag, in ieder geval vanaf de Weverszittingen tot en met het Carnavalsfeest half februari. En zorg dat je er snel bij bent, want op=op.

De Wevers trappen weer af.