Op de koffie bij Willemien Geurts
Op de koffie bij Willemien Geurts

Op de koffie bij Willemien Geurts

Op de koffie bij

Willemien Geurts (61) was dertig jaar juf in het basisonderwijs. Nog steeds staat ze voor de klas, maar nu wel op een andere manier. Na haar tijd als kleuterjuffrouw verdiepte ze zich in mandalatekenen. Al zo’n tien jaar geeft ze cursussen en workshops.
Willemien stopte met lesgeven en zat thuis. Dat stilzitten vond ze maar niets. “Ik ben altijd erg actief geweest en wilde graag wat doen”, vertelt Willemien. Ze deed een cursus Lichaam & Energie. Interessant, vond Willemien. Maar het waren wel maar tien lessen, dus daarna had ze weer niets te doen.

Workshop

Willemien ging door met het volgen van cursussen en kwam in aanraking met mandalatekenen. “Ik vond een folder met een cursus mandalatekenen erin, wist niet precies wat het was maar het trok me aan.”, verklaart Willemien het begin van het mandalatekenen. Willemien volgde sinds het begin van de 21ste eeuw vijf à zes cursussen omtrent mandalatekenen en startte in 2005 met het geven van workshops. “Die cursussen lagen me heel erg, vooral het rustgevende en de betekenissen erachter.” Willemien groeide door en haalde haar masterclass.

Sinds 2006 geeft Willemien workshops bij de familie Timmers in de Palmenweg. “Ik heb Nellie Timmers ontmoet tijdens een van de mandalateken cursussen die ik volgde.” Willemien gaf vroeger louter les aan kinderen. Nu doceert ze ook volwassenen. “Ik heb ontdekt dat het ook erg leuk is om les te geven aan volwassenen. Ik kan ingaan op de diepgang en volwassenen kiezen echt voor mijn cursus”, legt ze uit.

Reizen
Willemiens reis naar Tibet heeft haar interesse voor mandalatekenen vergroot. Mandala’s behoren immers tot het boeddhisme. “Maar we (Willemien, haar man Henk en de kinderen) hebben buiten het bezoek van boeddhistische tempels niets speciaals gedaan op mandalagebied”, vertelt Willemien, die samen met haar man een grote passie heeft voor reizen.

Reizen naar Peru en Tibet zijn haar het meest bijgebleven. Ook Indonesië vond Willemien erg fascinerend, evenals Zuid-Afrika. “Het reizen begon met de broer van Henk die op Curaçao woonde. Hij vroeg of we eens langskwamen, maar Henk en ik zijn niet zo’n strandliggers. De reis naar Curaçao hebben we toen gekoppeld aan een reis naar Venezuela”, legt Willemien uit. Op dat moment hadden Willemien en Henk nog geen kinderen, maar ook toen het gezin Geurts uitgebreid werd, hebben zij het reizen niet meer losgelaten.





Emigreren
“Het reizen hebben we onze kinderen met de paplepel ingegoten. Sijme (zoon) pakte alle reizen die hij kreeg aangeboden aan. Als hij met school of studie weg kon, dan deed hij dat. Sijme heeft daarna gestudeerd in het buitenland en ook dochter Janne trok de wijde wereld in. “Sijme woont en werkt nu op Curaçao; Janne woont in Engeland”, vertelt Willemien.
Hoewel Willemien en Henk veel reizen, hebben zij nooit gedacht aan emigreren. “Als je veel reist, besef je pas hoe goed het in Nederland is. Het is hier heel schoon en zaken, zoals bijvoorbeeld de gezondheidszorg, zijn hier goed geregeld. Het is altijd weer fijn om thuis te zijn.”

Op de koffie bij Willemien Geurts
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 4 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 4 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 6 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 7 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 8 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 8 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze