Op de koffie bij Herman van der Wijst
Op de koffie bij Herman van der Wijst

Op de koffie bij Herman van der Wijst

Op de koffie bij

Als schooljongen had Herman van der Wijst (75) talent voor tekenen, maar pas zeven jaar geleden is hij begonnen met schilderen. Herman schildert vooral dieren en landschappen. Nu wil hij graag schilderijen maken voor opdrachtgevers. “Het is een uitdaging om iets te maken voor anderen.”

Zeven jaar geleden maakte Herman zijn eerste schilderij en inmiddels is het aantal doeken de honderd al ruim overschreden. Een echte hobby, zo noemt hij het zelf. Het begon met het schilderen van vogeltjes, en daarna dieren en landschappen. Herman ging op cursus om de kwaliteit van zijn schilderijen te verbeteren en nu is de Nistelrodense schilder klaar voor de volgende stap. “Ik wil meer schilderijen maken in opdracht”, hij. “Dat is een uitdaging voor mij.”

Als schooljongen was Herman al goed in tekenen. “Tekenen en schilderen is niet hetzelfde, maar ik denk wel dat je goed kan schilderen als je mooi kan tekenen”, vertelt Van der Wijst. Het moeilijkste vindt hij om een portret te tekenen. “Ook is het moeilijk om iets te schilderen met een eigen idee. Een eigen stijl creëren.”

Hoewel Herman pas een kleine tien jaar schildert, heeft hij al twee exposities gehad. In Laarstede en in CC Nesterlé waren zijn schilderijen tijdelijk te zien. In Laarstede hangt een van zijn schilderijen nog steeds.

In de toekomst wil Herman graag nog veel schilderen. Hij wil puur en alleen zijn ei kwijt en wil voor een lage kostprijs schilderopdrachten voor een ander uitvoeren.

Wil je meer weten van Herman of heb je interesse in zijn schilderijen of schilderkunst?
Dan kun contact opnemen met Herman via 0412-613831

Op de koffie bij Herman van der Wijst
Op de koffie bij Herman van der Wijst