Op de koffie bij: Kampeerboerderij De Vrije Lust
Op de koffie bij: Kampeerboerderij De Vrije Lust

Op de koffie bij: Kampeerboerderij De Vrije Lust

Op de koffie bij

Kampeerboerderij De Vrije Lust is genieten. Als je van de eenvoud van buiten houdt en plezier hebt in kamperen is deze boerderij van de familie Van de Akker-Verstegen ideaal. Binnen lekker de luchtbedden en slaapzakken neerploffen, koken en daarna naar buiten om te ravotten, voetballen, korfballen, schommelen op de familieschommel of kijken naar de koeien aan de overkant in de wei.

Lekker gemakkelijk
Scouting, scholen, sportverenigingen en families hebben de weg naar de Vinkenstraat in Nistelrode gevonden. De vrijheid van kamperen, gecombineerd met droog zitten en koken binnen is ideaal. Voor de avonduren is er een vuurplaats om een kampvuur te maken. Er wordt dan gezongen en altijd is er wel iemand met een gitaar of mondharmonica. Jacqueline en Johnny van de Akker vinden het heerlijk dat iedereen zich hier thuis voelt. Soms schrikken ze weleens, bijvoorbeeld die keer dat Jacqueline ’s morgens heel vroeg buiten stapte en een hoofd boven de aanhanger onder de luifel vandaan kwam. De rust en de ruimte nodigden de man uit om lekker buiten te slapen, maar toch een beetje beschut.

Samen
Onlangs is aan het kampeergebouw een overkapping gemaakt. Lekker om de lange zomeravonden door te brengen aan de lange tafels en banken. Er is plaats voor zo’n 60-70 mensen die zelfvoorzienend samen een paar dagen willen doorbrengen. En omdat tegenwoordig alle kinderen hun zwemdiploma hebben, is een afwasteiltje met afwaswater niet gevaarlijk. Samen koken, eten en afwassen zorgen voor een positieve invloed op het groepsgevoel.



Vaste gasten
Jacqueline gaat altijd even kijken of alles naar wens is bij de gasten. Heel gezellig, maar het kan ook zijn dat de gasten hun privacy willen. Dan houden Jacqueline en man Johnny zich op de achtergrond. Niet voor niets zijn er groepen die al jaren naar Nistelrode komen om het jaar of het seizoen af te sluiten. Verenigingen en families vaak in het weekend en scholen tijdens de weekdagen. Een van de scholen komt al bijna 30 jaar naar Nistelrode voor het schoolkamp. In die tijd was de kampeerboerderij nog de verantwoording van de vader van Jacqueline; Toon Verstegen. Hoewel er veel veranderd is in de regelgeving en wetgeving rond het uitbaten van een kampeerboerderij is de gastvrijheid van de familie Van de Akker niet verandert. Ga gerust eens kijken voor de mogelijkheden.



Vinkenstraat 21
5388 HZ, Nistelrode
0412 61 28 37
info@devrijelust.nl


Foto's zijn gemaakt door Marcel van der Steen 

Op de koffie bij: Kampeerboerderij De Vrije Lust