Schilderen of beeldhouwen in de streek van Vincent van Gogh
Schilderen of beeldhouwen in de streek van Vincent van Gogh

Schilderen of beeldhouwen in de streek van Vincent van Gogh

Gemeentenieuws

Ervaar net als de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh hoe het is om geïnspireerd te raken in jouw schilder – of beeldhouwwerk, door de heldere kleuren en het prachtige licht van de Provence. Een week te werken in de openlucht te midden van de natuur geeft een gevoel van innerlijke rust en vrijheid, waardoor eigen creativiteit anders gaat stromen dan thuis. Schilderes Leonie Dekker-Verhagen en haar zus beeldhouwster Antoinet Verhagen nodigen geïnteresseerden uit om mee op reis te gaan naar La Colline, een bijzondere plek in de Drôme waar je onbezorgd bezig kunt zijn met jouw passie: schilderen of beeldhouwen!

Leonie en Antoinet hebben ruim 20 jaar ervaring in het geven van lessen binnen hun disciplines en hebben ook kunstweken in het buitenland georganiseerd. “In schilderen en beeldhouwen zitten overlappingen, maar ook genoeg verschil. Dat maakt het voor ons mogelijk om prettig creatief samen te werken. Daarom organiseren we de reis samen. We vertrekken met z’n allen in de bus op zondag 29 juni a.s. en gaan zaterdag 5 juli weer naar huis. Deze kunstweek is inclusief schilder – of beeldhouwlessen en kleine kunst en cultuur excursies. Vervoer is geregeld. Elke dag wordt je verwend met een ontbijt, lunch en diner. Je verblijft in de sfeervolle ambiance van La Colline, waar Hans en Marie-José ons gastvrij zullen ontvangen en ons culinair verwennen: ze koken écht de sterren van de hemel. We spreken uit ervaring! Dit alles voor de unieke prijs van € 600,--, exclusief materialen,” aldus de zussen.

Verbonden met de natuur

Hans en Marie-José Egelmeer hebben de 350 jaar oude boerenhoeve verbouwd tot een smaakvolle Chambres d’Hôtes. “We willen natuurgenieters, wandelaars, sporters, kunstenaars, gezinnen en kleine gezelschappen laten genieten van deze prachtige plek in de Drôme. Leer haar kennen en heb haar lief! De pittoreske dorpjes, de bergen, het kleurrijke Provençaalse landschap inspireren en onthaasten, zo ervaren onze bezoekers. La Colline ademt eenzelfde sfeer uit. Het biedt prachtige vergezichten. Is omringd door Moerbeibomen, akkerland en de geur en kleur van lavendel. De Bourgondische, Brabantse gastvrijheid vinden onze gasten eveneens terug op La Colline. De kunstweek heeft dus van alles te bieden en ook wij nodigen iedereen graag uit om van dit unieke aanbod te profiteren,” besluiten Hans en Marie-José.

Heb je interesse dan kun je je opgeven,[tot eind februari] proeven van La Colline en kennis maken met Leonie en Antoinet via:
www.leoniedekker.nl, www.lacolline.nl en www.ruimteinbeeld.nl.

De vertrekdagen van de seniorenreizen naar La Colline zijn in 2014 op 20 juli, 3 en 17 augustus.


Schilderen of beeldhouwen in de streek van Vincent van Gogh