Jong Belegen wederom winnaar Liedjesbal
Jong Belegen wederom winnaar Liedjesbal

Jong Belegen wederom winnaar Liedjesbal

Sport

De carnavalsstemming kwam er snel in, toen de Ex-prinsen de eerste tonen lieten horen, tijdens het Bernhezer Liedjesbal. Zij beten de carnavalsspits af in Partycentrum ‘t Maxend. De presentator Gerrit Janssen was ook al in de stemming en kondigde de 6 deelnemers aan en zorgde dat de jury de tijd kreeg de punten in te zetten voor de verschillende deelnemers, wat leidde tot de drie finalisten Jong Belegen, de Oude Garde en T en T.

De Ex prinsen begonnen het programma met ‘Jammer dat is toch jammer’, het zelf geschreven liedje werd gebracht door de negen ex-prinsen. De ‘Ouwe garde’ een vaste enthousiaste groep deelnemers, allen ooit lid van de dansgarde, deden voor de 5e maal mee. De zelfgemaakte tekst, de kleurrijke presentatie en de dansroutine die ze zichzelf aangeleerd hadden, waren volgens de
Raad van Elf zong over ‘Feest in de tent’, onder aanvoering van Danny Stevens en Dave Verkuylen brachten ze een mooie aanvoerder voor het feest in de tent tijdens de carnaval van 2014. Helaas niet goed genoeg voor een finaleplaats.

De dames van Jong belegen hadden zich weer gebogen over een opvolgend thema van het winnende nummer van vorig jaar ‘D’n Dweil’. Dit jaar was het liedje ‘Kater’ die in carnavalsthermen na het ‘dweilen’ komt. Echter gezien de outfit van de katachtige zangeressen, was ook dit lied niet allen meerstemmig maar ook dubbelzinnig. ‘Heel mooi, de meerdere stemmen die goed bij elkaar passen, zijn gewoon elk jaar: heel mooi!’, was het commentaar van jurylid Thea Meegens.

Het zesde had zijn primeur, het lied was al jaren geleden geschreven, tijdens het optreden bleek het lied op de mannen van Nelissen Dranken op het lijf geschreven. Onder aanvoering van Schellie, wisten de mannen het lied prachtig te brengen.

T en T volgde, de vertrouwde gezichten van Laurens Timmers en Martijn Timmers, de twee brachten het lied ‘Gezever’. Muziekkapel De Dûrzakkers sloot de rij af met het zelf geschreven lied ‘We zetten de wereld op z’n kop’, Jan Timmers wist met ‘zijn’ dames als charmante achtergrond koor een gezellige carnavalshit te brengen. Met gastoptredens van enkele muzikanten van muziekkapel ‘Nie te geleuve’, konden ze ondanks de verhinderde leden toch hun mooie nummer ten gehore brengen.

Charles Sonneveldt, Thea Meegens en Willeke Rijkers hadden een zware taak om deze deelnemers te beoordelen, in combinatie met de publieksjury. De publieksjury bestond uit een afgevaardigde vanuit elke deelnemer van het liedjesbal. De organisatie kon na de finale met T en T, Oude Garde en Jong Belegen de avond succesvol afsluiten met de winnaar Jong Belegen met hun tophit ‘De Kater’. 
 
 
Klik hierr voor meer foto's

Jong Belegen wederom winnaar Liedjesbal
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 18 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 20 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 21 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze