Op de koffie bij.. Gerda Gevers
Op de koffie bij.. Gerda Gevers

Op de koffie bij.. Gerda Gevers

Op de koffie bij

Gisteren is bekend gemaakt dat Gerda Gevers is aangesteld als toekomstig beheerder en gastvrouw van gemeenschapshuis Nestelré in Nistelrode. “Ik was al even op zoek naar een vereniging of iets om me mee bezig te houden. Toen ik dit zag wist ik het meteen. Dit kan ik en dit wil ik”, vertelt Gerda ons. Onder het genot van een kopje koffie en een stuk taart vertelt deze bezige bij over al haar verschillende ervaringen en ook haar kroost blijft uiteraard niet onbesproken.

Gerda woont samen met haar man Peter op het Loo 17 in Nistelrode. Zij hebben samen drie kinderen en één kleinkind. Gerda: “De oudste is Tom(30). Tom zit in Nijmegen en is basisarts, hij is nu bezig met een promotie waarvoor hij lever cysten onderzoekt. Hierna is hij van plan om te gaan solliciteren voor maag- darm- leverarts. Dan komt Nikki (27). Nikki is dyaliseverpleegkundige en moeder van Siem (1) en zwanger van de tweede die in rond 2 april zal komen. Het is echt heel erg leuk om een jonge oma te zijn! De jongste is Steffi (20). Steffi studeert pedagogische wetenschappen en zit momenteel in Phoenix, Amerika voor haar bachelorscriptie.”

Ervaringen

Op Gerda haar CV is het lijstje vrijwilligerswerk opvallend lang, zo is ze vroeger actief geweest bij Prinses Irene als leidster en verzorgster bij het damesvoetbal. In 1995 is ze lid van de vormselwerkgroep en parochievergadering geworden bij de kerk en momenteel is ze lid van de rouwverwerkingsgroep, secretaris van de avondwakegroep, verzorgt ze muziek tijdens uitvaartdiensten en collecteert ze voor de brandwondenstichting. En dit is dan nog maar de helft van al het vrijwilligerswerk dat op haar lijst staat.

Op jonge leeftijd werkte Gerda al in een supermarkt en op een camping. Na haar school is ze de verpleging in gegaan. “Na mijn Havo heb ik mijn diploma voor verpleegkundige gehaald en ben ik in het Sint-Josephziekenhuis gaan werken. Ik heb jaren op de brandwondenafdeling gewerkt. Toen ik kinderen kreeg was het lastig te combineren, ik was oproepkracht en kon niet altijd zo snel oppas voor ze regelen natuurlijk.” Een paar jaar later, in 1987, is Gerda mede-eigenaar geworden van Autobedrijf Garage Gevers en daar is ze nog steeds actief voor.

En nu?

Tegenwoordig houdt Gerda de administratie van de garage nog bij en past ze een dag in de week op Siem. Verder heeft ze het druk met haar vrijwilligerswerk en haar vele hobby’s. “Ik hou van computerspelletjes, zwemmen, ceasar gym, allerlei handwerkjes als breien en haken en ik lees graag”, vertelt Gerda. Maar toch wilde ze zich ook nog ergens anders mee bezig houden. “Ik zat niet te wachten om nog ergens in een bestuur te komen. Bij een vereniging leek me wel leuk, maar welke dan? En wat is dan zinvol? Toen ik de vacature op MooiNisseroi zag, ben ik meteen gaan nadenken. Het leek me heel erg leuk, maar ja ik heb al 36 jaar niet meer gesolliciteerd! Ik ben gaan mailen en leeftijd maakte niks uit. Ik had dan wel niet de perfecte papieren maar ik denk wel dat ik de goede vrouw op de goede plek zal zijn daar. Gelukkig was de rest ook enthousiast en toen ben ik mijn CV gaan opstellen. Dat werd inderdaad een flinke lijst, omdat ik zoveel gedaan heb. Toen kon ik echt gaan solliciteren, dat was wel echt spannend hoor. Vooral toen ik een week op de uitslag moest wachten. Nu ben ik al bezig met rondkijken in de omgeving hoe andere bestuurders het aanpakken zodat ik straks al een aardige voorstelling heb van hoe het wel en hoe het niet moet. Ik ben heel benieuwd hoe het allemaal gaat worden en heb er heel veel zin in! ”

Op de koffie bij.. Gerda Gevers
Op de koffie bij.. Gerda Gevers
Op de koffie bij.. Gerda Gevers
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 4 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 6 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 7 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 8 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 9 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 13 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid