Gildenweg heet Koninginnevaart tijdens Carnaval
Gildenweg heet Koninginnevaart tijdens Carnaval

Gildenweg heet Koninginnevaart tijdens Carnaval

Sport

Zaterdagmiddag 17.00 is het zoals elk jaar tijd voor de straatnaamonthulling in de straat waar de Prins woont. Dit jaar dus in de Gildenweg waar zowel Prins Henk d’n Urste als Jeugdprinses Pleun woont. Dus een dubbele organisatie voor de buurtvereniging Gildenweg & Lambertusstraat. Hoewel het gisteren nog redelijk weer was, begon het net voor de onthulling te sneeuwen.

Prins Henk d’n Urste moest voordat de straatnaam onthult zou worden eerst een opblaasbare boot op gaan halen in de Lambertusstraat en hierna het omgekeerde doen wat hij normaliter op het werk doet. Op zijn werk slaat hij een fles kapot tegen een boot, nu moest hij met de opblaasbare boot drie flessen omgooien. Toen dit uiteindelijk met wat hulp van zijn persoonlijke Adjudant Theo en de Jeugdprinses – en adjudant Pleun gelukt was mocht de straatnaam onthult worden.

Koninginnevaart, voor uitleg moet je bij Prins Henk d’n Urste zijn….

Nadat Prins Henk d’n Urste de buurtvereniging had bedankt voor de geweldige organisatie en medewerking was het de vriendenclub 'Ok Moi' die ook nog iets wilde zeggen. Doordat ze al enkele jaren steeds meer hun plekje wisten te vinden als vriendenclub met de Carnaval. In 2011 hebben ze de prinsenonthulling verzorgd, dit jaar hebben ze de Prins en de Adjudant geleverd dus.... het is tijd is om ook in de Tent meer zichtbaar te zijn. Een mooie statafel (met natuurlijk de gaten erin voor de lege bierglazen....) en een bord erboven van Prins Henk d’n Urste en z’n persoonlijke Adjudant Theo.

Klik hier voor meer foto's van de straatnaamonthulling

Gildenweg heet Koninginnevaart tijdens Carnaval