Progressief Bernheze: Transparant
Progressief Bernheze: Transparant

Progressief Bernheze: Transparant

Nistelrode

Als gemeenteraadslid mag ik namens u besluiten nemen in de gemeenteraad. Ik wil dat goed doen. Daarvoor lees ik veel, stel ik vragen, fietst door de gemeente, praat met mensen en organisaties en overleg minimaal twee keer voor een raadsvergadering met mijn steunfractie. Progressief Bernheze hecht veel aan openheid en transparantie in de politiek. Voor een goede discussie in de gemeenteraad is een goede voorbereiding essentieel.

Werkbijeenkomst

Ik doe mee aan werkbijeenkomsten van de gemeente. Er was een bijeenkomst over het bedrijventerrein Heesch-West. De projectleider gaf uitleg over een mogelijke inrichting, fasering en inpassing. Allemaal ideeën die terug komen in een ontwerp-bestemmingsplan. In anderhalf uur krijg ik veel informatie zodat ik een beeld heb van wat ik kan verwachten in een commissie- en raadsvergadering over dit onderwerp. Fijn dat de betrokken ambtenaren informatie duidelijk presenteren, tijd vrijmaken en bereid zijn in de avonduren mij zo te helpen bij mijn raadswerk.

Toekomstvisie

Vorige week was er een werkbijeenkomst voor de gemeenteraad over de toekomstvisie van Bernheze. De burgemeester gaf zijn opinie over de discussie in de buurgemeenten op basis van zijn contacten. In gemêleerde groepjes bespraken we een aantal stellingen. Het college heeft goed geluisterd. Onze opmerkingen en inbreng gaat zij verwerken. Het resultaat komt in een notitie die in een volgende commissie- en raadsvergadering besproken zal worden. Ik ben blij met deze werkwijze. Jammer dat het CDA deze werkwijze als niet-transparant bestempelt en negatief over de gemeenteraad schrijft.

Cent van den Berg, Progressief Bernheze

Progressief Bernheze: Transparant