Grenzeloos talent tijdens Weverszittingen
Grenzeloos talent tijdens Weverszittingen

Grenzeloos talent tijdens Weverszittingen

Sport

Zaterdag 19 en 26 januari waren de jaarlijkse Weverszittingen van CS de Wevers in Sporthal de Overbeek. Dit was het 37e jaar, de sporthal zag er weer gezellig en sfeervol uit, al was het tot het laatste moment spannend of het dit jaar ging lukken. Op donderdag 17 januari viel de stroom uit in heel Nistelrode en dus stonden ook alle vrijwilligers tijdens de opbouw in de sporthal, vanaf 19.15 uur in het donker en wist niemand wanneer deze weer aan zou springen. Gelukkig was dit al 2 uur later en kon de opbouwploeg vrijdagochtend weer met goede moed aan de slag.

De avond begon met een welkomswoord van de nieuwe spreekstalmeester. Vele jaren was Jan v.d. Brand het vertrouwde gezicht voor de zaal, met zijn herkenbare stem. Dit jaar was de beurt aan de voorzitter van CS de Wevers: Hertwin van der Wijst. Hij kondigde de Raad van Elf en de Huppels aan, tesamen natuurlijk met de belangrijkste & schônste mens van het Weversrijk: Prins Henk d’n Urste, bijgestaan door zijn Vorst Mario van Dijk en zijn Persoonlijke Adjudant Theo van Roosmalen. Natuurlijk onder leiding van Muziekkapel de Dûrzakkers die allebei de avonden voor de muzikale begeleiding zorgden. 

Prins Henk d’n Urste kreeg hierna de microfoon waarin hij iedereen welkom heette met extra dank aan zijn moeder. Hij vertelde wie hij was en hoe vanaf begin juli zijn leven er had uitgezien, vanaf het moment dat hij benaderd was om Prins van het Weversrijk 2012-2013 te worden. Natuurlijk mocht zijn Persoonlijke Adjudant zich ook nog even voorstellen en hij maakte meteen gebruik van het moment om de Gemeente Bernheze te laten weten dat de fietspaden naar Veghel en Heesch slecht tot niet geveegd werden ondanks er zoveel sneeuw lag.

Toen kon het programma beginnen en dit gebeurt altijd met de dans van de Huppels. Altijd een mooi schouwspel om deze kleine meisjes te zien dansen. De eerste act werd aangekondigd, toneelclub Efkes Anders. Zij kwamen de hele avond door, tussen de verschillende acts even terug. De toneelclub heeft dit jaar een doorstart gemaakt en maakte hier op het podium bij de Wevers met Ushi Hirosaki (Renske Timmers) met haar rechterhand Hiromi Tojo (Juul v.d. Heijden) het debuut.
Ze kwamen steeds met een andere bekende Nisseroise die ze een interview afnamen. Masseur Jan van de Heijden (Simone v.d. Heijden) bekend van zijn taak bij de selectie van Prinses Irene, Rian van Schijndel (Nina Mulder) vaak te gast door haar werk als verslaggever van Mooinisseroi.nl en DeMooiBernhezekrant, Rineke Geurts (Ivonne Leijen) bekend als vrijwilliger van TC Telro en ook werd ze gevraagd naar kleinkind Mees en ‘haar’ Laarstede. Tom de Graaf (Martijn Timmers) zeer actief op Facebook zaagt elke woensdagmiddag om 12.00 uur de week doormidden. Ook mocht Prins Henk d’n Urste (prins Henk I zelf)  niet ontbreken waaraan Ushi vragen wilde stellen, alleen lagen zij niet helemaal op één lijn of kan Henk geen engels…!!!

Jong Belegen
had dit jaar geen act, maar brachten de eerste zitting hun winnende liedje ten gehore waarmee ze het Liedjesfestival gewonnen hadden: ‘D’n Dweil’. Na afloop kregen ze van de voorzitter hun eigen cd uitgereikt waarop het winnende liedje staat.
Laurens Timmers, al voor hij prins was al een bekende op het podium en nu nog steeds een gewaardeerd artiest op de Weverszittingen. Hij vertelde dat hij het afgelopen jaar zich als Pool had geïntegreerd, om zich in te kunnen leven. Uiteindelijk werd duidelijk dat dit ook niet alles is. Natuurlijk sloot hij af met een pakkend lied wat de zaal na enkele minuten al mee kon zingen. De huppels brachten hierna hun showdans waarin ze enkele nummers van de musical Annie naspeelde en danste. Dit jaar zonder de dansgarde brachten zij het er heel professioneel van af.

Zoals elk jaar bracht muziekkapel de Dûrzakkers een muzikaal optreden met hierin ook veel acrobatiek. Een knap optreden waarin Joris Timmers vier instrumenten tegelijk speelde met behulp van Peter Timmers, Jan Timmers, Martijn Timmers en Wim v.d. Heijden. Uiteindelijk trok de grote dirigent (Bart Jacobs) ook de stoel nog onder zijn billen uit. Joris speelde gewoon door. Knap. 

Prins Henk d’n Urste is naast prins ook voorzitter van het NDO, de Nederlandse Dansorganisatie waar DV Dancing Kids lid van zijn. Natuurlijk konden zij deze avonden niet ontbreken en gaven een compilatie van de dansen van de verschillende groepen, vele ouders konden genieten van hun kinderen op het podium.

‘Toe Mar’
een club die al vele jaren in deze samenstelling optreedt, waren dit jaar uitgedost als motorrijders. Een echte Hels ‘Angel’  kwam de zaal ingevlogen vanaf de balustrade en er was er ook één bij die al iets te diep in het glaasje had gekeken. Zij namen met elkaar verschillende inwoners uit Nistelrode onder de loep die het afgelopen jaar wat dommigheden hadden ondergaan. Ieder jaar weer knap hoe ze op een respectvolle wijze de mensen onderhouden met de tegenvallers van de inwoners van Nistelrode.

Balletstichting Nistelrode ook een vaste act op deze avonden met Nisserois talent, bracht een mooie dans ten tonele. De Slagwerkgroep liet de zaal weer horen, dat zij met elk jaar ook groeien in hun fantastische optredens. Zij laten ieder jaar meer muzikaliteit en verrassing zien.

Een zangtalent uit eigen dorp Djonina Mulder bracht enkele mooie nummers ten gehore, zoals een rocknummer van Anouk maar ook mooie pakkende ballets. 

Leo van de ANWB mocht afsluiten in de ton, hij vertelde hoe zijn dagelijks leven als medewerker van ‘Alles Nieuw Wat Blinkt’ eruit zag. Hij had de zaal op zijn hand en kreeg daarom ook een staande ovatie.

Als afsluiter natuurlijk de act van de Dûrskes, de vrouwen van de leden van de  carnavalsstichting. Ze begonnen met een liedje van de Blues Brothers en hierna lieten 3 van hen hun lenigheid zien tijdens een opera. Opvolgend kwamen ze met z’n allen half wit/zwart het podium op, waarbij ze vastzittend als één persoon met degene die naast hen stond de act deden en ook nog moesten dansen. Een moeilijke act die ze geweldig uitgevoerd hebben.
Toen waren de optredens bijna ten einde maar natuurlijk niet voordat iedereen nogmaals het podium op werd geroepen en de hele zaal samen met de artiesten, CS De Wevers; het lied ‘Tussen Donzel en Menzel’  van Ad de Laat ten gehore brachten. De zaal werd snel omgebouwd tot een feestzaal en met de discotheek van RWP audio & lichting werd nog tot in de late uurtjes gedronken en gedanst

Foto's in het fotoboek van MooiNisseroi.nl ... klik hier

Grenzeloos talent tijdens Weverszittingen