Nationale Voorleesdagen 2013
Nationale Voorleesdagen 2013

Nationale Voorleesdagen 2013

Nistelrode

2013 is uitgeroepen tot HET JAAR VAN HET VOORLEZEN. Voorlezen is belangrijk en leuk voor alle kinderen, voor alle leeftijden. Daar gaat de bibliotheek in 2013 dan ook volop aandacht aan besteden.

We beginnen op woensdag 23 januari traditiegetrouw met de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen is de schijnwerper gericht op het voorlezen aan peuters en kleuters.

Voorlezen bevorderen

Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Samen bezig zijn met boeken geeft veel plezier. Plaatjes kijken, dingen aanwijzen, vertellen en zingen; een boek is voor een peuter net zo belangrijk als een knuffelbeest of ander speelgoed. Voorlezen is leuk, gezellig en leerzaam. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers.

In de bibliotheken in Heesch, Heeswijk-Dinther, Nistelrode ligt voor alle peuters die lid worden van de bibliotheek een kleine verrassing klaar.

Het prentenboek van het jaar “Nog 100 nachtjes slapen”, gemaakt door Milja Praagman, staat in de schijnwerpers. Evenals allerlei andere vrolijke prentenboeken uit de Prentenboeken Top Tien, die is samengesteld door een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen.

Activiteiten in Bernheze:

Woensdagochtend 23 januari is van 9.00 tot 10.00 uur een voorleesontbijt in Bibliotheek Heesch. Deelname is gratis, wel graag uw peuter even aanmelden in de bibliotheek of via de mail (hmc@bibliotheekmaasland.nl).
In Heesch, Nistelrode én Heeswijk-Dinther worden rondom de voorleesdagen alle peuters van de peuterspeelzalen en kinderopvang uitgenodigd in de bibliotheek, voor een feestelijke voorleesactiviteit. Hier staat het prentenboek van het jaar “Nog 100 nachtjes slapen” centraal.

Er wordt natuurlijk voorgelezen, maar ook gezongen en gespeeld.
Alle peuters en kleuters kunnen meedoen aan het voorleesprogramma. Samen met uw peuter/kleuter leest u een aantal prentenboeken en daarmee is nog een leuk cadeautje te verdienen ook! Een deelnameboekje ligt klaar in de bibliotheken Kom langs met uw peuter in de bibliotheek!

Nationale Voorleesdagen 2013
Afbeelding
Sport 43 minuten geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 1 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 5 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij gisteren Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport gisteren Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek