Voetbalsters Nistelrode verslaan koploper
Voetbalsters Nistelrode verslaan koploper

Voetbalsters Nistelrode verslaan koploper

Sport

We schreven het al eerder, Prinses Irene staat op de ranglijst te laag. Er werd een paar keer verloren met een (ongelukkig) doelpuntje minder en ook een paar keer onnodig gelijk gespeeld. Wat dat betreft zegt het doelsaldo misschien veel meer dan de huidige stand. Zondagmiddag lieten de meiden van de fanatiek coachende José van Hoof zich van hun beste kant zien.

Koploper Fortuna Wormerveer werd met 2-0 aan de zegekar gebonden en daar was niets op af te dingen. De Prinses Irene vrouwen waren technisch en combinerend de betere. Aanvoerster Inge v.d. Berg onderstreepte het krachtsverschil met twee doelpunten, eerlijk verdeeld over beide parten. Halverwege de competitie staat Prinses Irene 6 punten achter op koploper Venray. Zes ploegen gaan in het restant van de competitie vechten om het kampioenschap. Prinses Irene is daarbij zeker niet kansloos.

Met sterkhoudster Leonie Haagmans met een blessure langs de lijn en met de bij Prinses Irene opgeleide Melissa Scheepers in de basis, zij is definitief overgeheveld naar het 1e elftal, begon Prinses Irene bijzonder goed aan de wedstrijd. Fortuna hanteerde vooral de lange bal, wat na goed vijf minuten spel het eerste doelgevaar opleverde. De verdediging met een voortreffelijke Amber Mutsaers als laatste vrouw en sterk spelende jongelingen als Femke van Bremen, Meggy Wijnen en Hilde Langens, gaf weinig weg. In de 10e minuut wist de Noord-Hollandse doelvrouw nog redding te brengen toen Sanne Huberts diep werd gestuurd. In de 27e minuut was het wel raak. Jody van Kessel stond aan de basis met een eersteklas voorzet, die aanvoerster Inge v.d. Berg bekwaam verzilverde. Een paar minuten later was het weer Van Kessel die een mooie voorzet liet vertrekken. Melissa Scheepers leek te gaan scoren, maar werd op haar hakken getrapt. Het leverde geen pingel op.

In de 2e helft begon Prinses Irene nog aanvallend, maar zakte in het vervolg, tot ontevredenheid van coach Van Hoof, te ver terug. Fortuna kreeg, om in het jargon van Louis van Gaal te spreken, mogelijkheden op een kans, maar steeds zat er iemand van Prinses Irene tussen. Het waren de Oranjes die de wedstrijd bleven controleren en in de slotfase werd het zelfs 2-0. Sanne Huberts hield goed het overzicht en uit haar voorzet maakte Inge v.d. Berg haar tweede van de middag. Een prima spelend Prinses Irene maakte weer eens reclame voor het vrouwenvoetbal.

Opstelling: Shania v Nuland, Amber Mutsaers, Femke v Bremen (46e Anne Hendriks), Meggy Wijnen, Hilde Langens, Melissa Scheepers, Jody v Kessel, Jamie Nieuwendijk, Truus Leenman, Sanne Huberts, Inge vd Berg

Voetbalsters Nistelrode verslaan koploper