Korfbalsters Prinses Irene laten het weer liggen in slotfase
Korfbalsters Prinses Irene laten het weer liggen in slotfase

Korfbalsters Prinses Irene laten het weer liggen in slotfase

Sport

De Prinses Irene korfbalsters regen een paar jaar op rij het ene succes na het andere aaneen. Dit seizoen gaat het, als debutant in de hoofdklasse, een stuk moeizamer. Zondag werd verloren van degradatiekandidaat Avanti. Na een zwakke 1e helft die inging met een 4-5 tussenstand, kwam het team van Verwijst, mede door de inbreng van een paar A- junioren, op een veilig lijkende 11-9 voorsprong in de slotfase. Het chochme ontbrak echter weer eens, niet voor het eerst, in de slotfase. Opnieuw werd de voorsprong uit handen gegeven en in de slotseconden wisten de Schijndelse vrouwen zelfs via een pingel de 11-12 winst te pakken. Prinses Irene is daarmee in acuut degradatiegevaar gekomen.

De eerste helft kenmerkte zich door een fel strijdend Avanti, dat technisch duidelijk minder was dan Prinses Irene, maar wel steeds aan de goede zijde van de score was. Prinses Irene leed veel onnodig balverlies, waarbij jongeling Renou v.d Laar zich overigens in positieve zin onderscheidde, met veel onderscheppingen onder de korf. Prinses Irene bracht veel te weinig geduld op bij de doelpogingen, waardoor het schotpercentage dramatische vormen aannam.
Op de ruststand van 4-5 viel dan ook niets af te dingen.

De 2e helft begon zoals deze geëindigd was met een feller Avanti, dat gelijk al weer uitliep via een door scheidsrechter Puhl toegekende strafworp; 4-6. Avanti sloeg vervolgens een kloof van vier doelpunten;4-8. Via twee keer Lotte Wilbers werd de stand verkleind tot twee punten. Verwijst greep in en bracht de A- junioren Laura v.d. Ven en Lindy Exters en even later ook nog Maddy van Dijk. Exters schoot bij een 8-9 stand de gelijkmaker binnen. Renou v.d. Laar en Marina v. Venrooij brachten Prinses Irene op een 11-9 voorsprong. Zoals eerder geschetst lukte het opnieuw niet die over de streep te trekken, waardoor Prinses Irene de rode streep erg dicht ziet naderen, dit mede door de overwinning van Wilma's op Klimroos

Opstelling en scores: Lotte Wilbers 2x ('41 Lindy Exters 1x), Esther van Venrooij 1x ('41 Laura van de Ven), Linda van Tilburg, Annelies van Thijssen 2x ('49 Maddy van Dijk), Marina van Venrooij 3x, Lieke van Griensven 1x, Renou van de Laar 1x, Dianne van der Burgt ('52 Linda van Venrooij).

Korfbalsters Prinses Irene laten het weer liggen in slotfase