Laar maar waar - wint Nisseroise Kwis 2013
Laar maar waar - wint Nisseroise Kwis 2013

Laar maar waar - wint Nisseroise Kwis 2013

Nistelrode

Gisterenavond waren vele teams naar Partycentrum ’t Maxend gekomen om te horen op welke plek ze waren geëindigd bij de Nisseroise Kwis die vrijdag 28 december heeft plaatst gevonden. De avond begon om stipt 20.30 uur met een filmpje over de reis die de trofee achter de rug had. Deze werd opgehaald bij ‘ut Klene Bruurke’ en ging via de vijver, het zeveneeuwenpark, een brandweerauto, de Jumbo en uiteindelijk kwam hij terecht bij Partycentrum ’t Maxend.

Geert van Dijk heette iedereen welkom en kwam eerst terug op de afspraak die in 2011 gemaakt werd en door beide partijen werd nagekomen. De organisatie zou de kwis iets makkelijker maken en de teams zouden zich beter voorbereiden waardoor het gemiddelde cijfer zou stijgen. Het gemiddelde cijfer dit jaar werd een 6 tegenover de 5 van vorig jaar was dit prima.

Er hebben 90 teams meegedaan en in totaal waren dit ruim 1100 deelnemers. Wie o wie zou de winnaar zijn. Maar voor het zover was werden uit de verschillende categorieën enkele vragen behandeld en de statistieken verteld.

Onderstaand de categorieën en het gemiddelde cijfer erbij
Dees Jaor 7,3
Rondje Kuieren 6,0
Beeldspraak 7,3
Achter de veurdeur 6,0
Love is in the air 5,7
Zo doen we da 6,1
Boter, kaas en eieren 7,5
Kijkbuis 5,2
Kinderspel 7,6
Watt Bell(t) Einstein 5,0
Met de vlam in de pijp 5,3
Geheime Opdracht 2,9

Toen was het tijd voor de prijsuitreiking. Eerst werden er 3 prijzen uitgereikt voor de Moedigste Deelnemer, De Poedelprijs en de Samenwerkingsprijs. 
*Moedigste Deelnemer was voor Cas van Nistelrooy ( 9 jaar oud )
*Poedelprijs was voor de Stubeplekkers, zij zijn op de 90e plek geëindigd
*Samenwerkingsprijs werd toegekend aan het team Snamgis

Vanaf de nummers 90 t/m 4 werd alle teams opgenoemd en zo kwamen ze bij de top 3:
1e plaats Laar maar Waar
2e plaats De vrienden van de Jury
3e plaats Ut Kléne Bruurke


Kijk voor de volledige uitslag op de Nisseroise Kwis website

Na tienen was het officiële gedeelte ten einde en werd het groot feest in `t Maxend met DJ René en een live orkest; Mustang 66. Dit duurde nog tot in de late uurtjes voort. Op 28 december 2013 is de derde editie van de Nisseroise Kwis, de inschrijving start op 1 november 2013 om 0.00 uur.

Klik hier voor een foto impressie

Laar maar waar - wint Nisseroise Kwis 2013