Boeken Proeven, leestips van bibliothecaressen
Boeken Proeven, leestips van bibliothecaressen

Boeken Proeven, leestips van bibliothecaressen

Nistelrode

Désirée de Rooij, Mieke School en Yvonne de Groot, bibliothecaressen, nemen op donderdag 24 januari de bezoekers van de Bibliotheek Heesch mee op een reis langs het boekenaanbod van 2012 tijdens de avond ‘Boeken Proeven’.

Tijdens een presentatie praten zij onder het motto ‘Boeken proeven’ de bezoekers bij over de meest bijzondere boeken van het afgelopen jaar. Aan de hand van verschillende boekenlijstjes vertellen zij kort iets over de inhoud van boeken, lezen korte typerende passages voor en laten diverse sites en filmpjes zien.

Van je hobby je werk maken blijft voor velen slechts een mooie gedachte. Niet voor Yvonne, Désirée en Mieke. Van jongs af aan hebben zij graag gelezen en dan is het prettig om daarmee beroepsmatig bezig te kunnen zijn. Mieke werkt meer dan 30 jaar parttime in de Bibliotheek Oss én in de mediatheek van Het Hooghuis, locatie Titus Brandsma Lyceum. Yvonne werkt als vestigingshoofd en bibliothecaris in de bibliotheken van Nistelrode en Lith en Désirée is al ruim tien jaar het gezicht van de Bibliotheek Heesch. Zij is degene die de collectie voor de bibliotheken in Bernheze aanschaft en daardoor is zij bijzonder goed op de hoogte van de nieuwste boeken. Op hun weblog staat een overzicht van boeken die zij lazen: www.boekenproeven.blogspot.com

Lezing
Toegangskaarten voor de presentatie Boeken Proeven, die om 20.00 uur begint in de Bibliotheek in Heesch zijn verkrijgbaar via de website www.nobb.nl en in alle vestigingen van de bibliotheken in Bernheze. Kaarten kosten € 2,50 voor bibliotheekleden en € 5,- voor niet-leden.



Boeken Proeven, leestips van bibliothecaressen