Zesde indoor Motorcross in Nistelrode
Zesde indoor Motorcross in Nistelrode

Zesde indoor Motorcross in Nistelrode

Sport

Op 29 en 30 december 2012 zal MC Nistelrode haar zesde Indoor Motorcross organiseren. Na de kerstdagen zal er volop spanning en sensatie zijn bij Stal ‘t Kantje in Nistelrode.

De jaarlijkse Indoor Motorcross in Nistelrode krijgt weer een vervolg. Bij Stal het Kantje aan ’t Kantje 16 in Nistelrode zal plezier, gezelligheid en spektakel te zien zijn. De manage wordt omgetoverd tot een Indoor Motorcross circuit. In de twee hallen van grote afmeting wordt met klei gewerkt waardoor er door de vele schansen en kombochten een stadion circuit zal ontstaan.
Indoor Motorcross is een tak van motorsport die in Nederland slechts op een paar plaatsen georganiseerd wordt door gebrek aan geschikte locaties daarom is Nistelrode voor u een unieke kans. Deze tak van de motorcross is totaal andere, als motorcross op een buiten circuit, door het korte bochtige circuit met vele spectaculaire springschansen wordt hier meer van de techniek van de coureur gevraagd. Dit gegeven zorgt voor spectaculaire races met vaak verrassende winnaars.
Op de tribunes in de hal of vanuit de kantine zal het publiek kunnen genieten van de spectaculaire wedstrijden met geweldige jumps. In de kantine kan er onder het genot van een hapje of drankje warm naar de webstrijden gekeken worden.
De wedstrijden zullen plaats vinden op zaterdag 29 en zondag 30 december terwijl er op vrijdag 28 december 2012 vrije trainingen georganiseerd worden. De trainingen beginnen op zaterdag en zondag om 9.00 uur. Het starthek valt op zaterdag voor het eerst om 12.00 uur en op zondag om 11.00 uur. Op beide dagen zullen de wedstrijden ongeveer om 18.00 uur afgelopen zijn.
Er zal gereden worden in twaalf verschillende klassen, met een rennersveld van ongeveer 140 rijders uit geheel Nederland, België, Duitsland en Denemarken. De volgende klassen zullen verder aan de start verschijnen; 65cc, 85cc en mx2 jeugd, hobby rijders, junioren, senioren, nationalen en inters, brommers en pitbikes, damesklassse en supermoto rijders.
In de pitbike en brommer klasse staat dit jaar op zaterdag de Heesche Raymon van der Biezen aan de start. Hij werd zesde bij de BMX tijdens de Olympisch Spelen in Londen. In deze klasse nog meer lokale rijders zoals Roel van Oort, Jasper Ruijs, Armand van Gestel uit Nistelrode. Roel van Oort ging vorig jaar met de Jan van Uden wisseltrofee naar huis. In de damesklasse staat Heesche Mariëlle de Mol ook weer achter het starthek. Ze is weer aan het terug komen na een schouderblessure en gaat voor eigen publiek weer de winst proberen te pakken.
De coureurs zullen vier manches rijden over twee dagen, de best presterende zal op het hoogste podium verschijnen waarbij de totaal winnaar natuurlijk de MC Nistelrode wisselbeker in ontvangst mag nemen.
Graag zijn we u verschijnen op deze dagen, de toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €7,50 per persoon, de jeugd t/m 12 jaar mag binnen voor €2,50 en kinderen onder de 6 jaar krijgen gratis toegang. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.
Meer informatie kunt u vinden op onze website www.mcnistelrode.nl.

Foto; Op de pitbikes Roel van Oort, Jasper Ruijs en Tom de Graaf uit Nistelrode


Zesde indoor Motorcross in Nistelrode