Zoekt u een zorgverzekeraar die fysiotherapie ook in 2013 prima vergoedt?
Zoekt u een zorgverzekeraar die fysiotherapie ook in 2013 prima vergoedt?

Zoekt u een zorgverzekeraar die fysiotherapie ook in 2013 prima vergoedt?

Gemeentenieuws

Het is weer tijd om te kiezen waar u zich het komende jaar voor ziektekosten verzekert. Zeker als u fysiotherapie bij uw beslissing belangrijk vindt, loont het de moeite om een bewuste keuze te maken. De fysiotherapeuten in Nederland hebben daarom de informatie over fysiotherapie en zorgverzekeringen voor u op een rij gezet.

Tijdelijke klachten

Een behandeling bij de fysiotherapeut kost gemiddeld tussen de € 29 en € 35 per keer. Fysiotherapie wordt over het algemeen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering, afhankelijk van of u een aanvullende verzekering heeft en welk pakket. Dat geldt met name voor tijdelijke en minder ernstige klachten, zoals een sportblessure. Voor deze aanvullende verzekering geldt niet het wettelijk verplichte eigen risico.

Chronische klachten

Ernstige beperkingen, die door de overheid zijn vastgelegd in een lijst, komen in aanmerkingen voor langdurige fysiotherapie die wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Voorbeelden hiervan zijn revalidatie na een knieoperatie of na een hersenbloeding, of therapie bij een chronische longaandoening. De patiënt betaalt de eerste twintig behandelingen uit zijn of haar aanvullende verzekering. Wanneer de aanvullende verzekering niet toereikend is, dan moet de patiënt het resterende bedrag zelf betalen. Vanaf de 21ste behandeling wordt fysiotherapie volledig vergoed.

Keuzehulp: alle informatie op een rij

Het belang van een aanvullende verzekering is dus niet te onderschatten. Om u te helpen een juiste keuze te maken, heeft het KNGF de informatie over fysiotherapie en zorgverzekeringen op een rij gezet. Zo kunt u zelf zien welke polis het beste past bij uw zorgbehoefte. Verzekeringen die fysiotherapie optimaal vergoeden, hebben van het KNGF de Fysiotherapeut PolisPluim 2013 gekregen.

Meer weten
Ga voor een compleet overzicht naar www.defysiotherapeut.com . U kunt met uw vragen ook terecht bij Fysiotherapie Hoogstraat in Heesch.



 Zoekt u een zorgverzekeraar die fysiotherapie ook in 2013 prima vergoedt?