Op de koffie bij Bernhezergehandicaptenbal.
Op de koffie bij Bernhezergehandicaptenbal.

Op de koffie bij Bernhezergehandicaptenbal.

Op de koffie bij

Huub Govers en Peter van de Akker, namen het stokje over van Stichting De Wevers toen deze laatste stopte met organiseren van het gehandicaptenbal. Zij kregen al snel bijval van Ludwig Cissen die als afgevaardigde vanuit de carnavalsclub mee deed. Het werd weer een groot succes met als één grote wijziging”: dat de gehandicapten gasten niet langer alleen uit Nistelrode kwamen maar uit heel Bernheze. Vandaar ook de naam Bernhezer Gehandicaptenbal.

De Brouwershoeve
Al snel waren er een aantal vrijwilligers meer die dit mee oppakten en die hadden ze ook wel nodig. Zonder namen te noemen, zodat we niemand vergeten zorgden deze mensen er wel voor dat ook de regio steeds groter werd. Uit de gezellige driehoek: Velp, Veghel, Rosmalen werden niet alleen de gehandicapten uitgenodigd maar ook de blaaskapellen en steeds weer wissellende carnavalsclubs.
En toen ging het licht uit. Met het verloren gaan van de locatie de Brouwershoeve, was ook de vaste locatie met alle noodzakelijke voorzieningen verloren.

“Enkele jaren geleden hebben wij, comité 11-11 gehandicaptenbal voor verstandelijk gehandicapten een beroep op u gedaan voor een donatie, hiervoor zijn wij u altijd erg dankbaar voor geweest.”, zo begint de brief die het nieuwe Bernhezer gehandicaptenbal aangekondigd. Ze hebben de stoute schoenen weer aangetrokken en zijn met een enthousiast team weer aan organiseren geslagen. Peter van de Akker als drijvende kracht en grote sponsor al die jaren, heeft een geweldig team gevonden, waarmee hij weer aan de slag is gegaan, dit met m.m.v. de Hossende Wevers zal het er dit jaar weer van gaan komen.

Bernhezer gehandicaptenbal
Peter van de Akker, Patrick Speliers, Corrine van de Beurcht en Joan van Haaren hebben Huub Govers en Rob van Schijndel als adviserende rol nog op de achterachtergrond.
Ze hebben er weer veel zin in. Vorig jaar kregen De Hossende Wevers van ‘Van Ravenstein en Smis Assurantien’ een leuk bedrag om voor de mensen van Speedy een geweldige carnavalsavond te organiseren. En dat hebben ze geweten, wat een geweldig feest!! Dat smaakte naar meer en daar kwam Peter om de hoek met zijn voorstel. Met vorig jaar nog fris in het geheugen werden de genoemde personen erg enthousiast bij het voorstel van Peter.
En zo geschiedde…

Met vrijwel de zelfde opzet van weleer hebben de Hossende Wevers hun residentie een dag eerder in orde om de gasten te ontvangen. De ruimte is natuurlijk niet meer zo groot als in de Brouwershoeve maar dat zal aan de gezelligheid niet af doen.
Partycentrum ’t Maxend zal een van de grote sponsoren zijn die hieraan meewerkt, de kapellen zullen hopelijk weer voor een hartelijk welkom zorgen en zo zijn er tal van mensen en organisaties die belangeloos mee zullen werken aan een perfecte avond voor deze mensen. Vanaf half januari zal de organisatie een gesponsorde website hebben waar u alle informatie op kan vinden. Binnekort www.bernhezergehandicaptenbal.nl.

Ik heb de koffie op en met zo’n enthousiast team zal het wel helemaal goed komen. Hebt u zin om deze organisatie te steunen, laat het dan weten via info@bernhezergehandicaptenbal.nl
of bel Peter van de Akker 0412-611251.

Op de koffie bij Bernhezergehandicaptenbal.