Op de koffie bij La Colline Update

Op de koffie bij

Het is precies een jaar geleden dat Hans en Marie-José Egelmeer vanuit Frankrijk op bezoek kwamen op de redactie van Mooinisseroi.nl. Meestal ga ik langs bij de bedrijven, maar deze lag me net te ver uit de buurt. Hans en Marie- José zijn weer in Nederland en komen ons even een update geven over hun gezellige Chambres d’hôtes in het idyllische Frankrijk.

‘La Colline’ heet hun gastvrije etablissement in de prachtige omgeving van de Drôme.
In de Op de koffie bij.. van vorig jaar kunt u lezen hoe het komt dat Hans en Marie-José “op zijn Brabants” de gastvrije scepter zwaaien in La Colline, een voormalige zijderupsteelt boerderij die vijf kamers en drie huisjes onderbrengt. Dit is genoeg voor zo’n 30 gasten, waarbij het doel van deze gasten nogal uit een loopt.

Een prachtig seizoen
Eén van de hoogtepunten van het afgelopen seizoen was het huwelijksfeest wat de twee ondernemers in zijn geheel verzorgd hebben. Met een duidelijke reden kozen deze gasten voor de Drôme om de mooiste dag van hun leven juist hier te beleven.
Twee gasten van de schilderworkshops leerden elkaar kennen bij Hans en Marie-José tijdens een vakantie en dat klikte zo goed, dat ze ieder jaar terugkwamen. En deze zomer kwamen ze terug om te trouwen en daarna meteen hun huwelijksreis te vieren, tijdens een schilderworkshop van Geert van de Vorstenbosch en Jolanda van Doorn.
De schildervakanties bij La Colline worden heel enthousiast ontvangen. Vele erkende kunstschilders uit Brabant hebben in Frankrijk, in de prachtige idyllische streek waar Hans en Marie-José met hun onderkomen zitten, al vele workshop verzorgd.

De KBO leeft mee
Ook zijn de laatste jaren contacten gelegd met de KBO’s uit o.a. Nistelrode, Vorstenbosch, Berlicum, Maasdriel, Rijkevoort en Loosbroek en ook deze besturen reageren enthousiast. Zij zorgen ervoor dat deze mooie reis naar de Drôme , bij hun leden aankomt. Deze reizen, inclusief vervoer, rondleidingen en het eten worden door Hans en Marie-José zelf georganiseerd. Dit geeft dan ook een heel intiem karakter aan zo’n reis en de gasten kunnen zich eens helemaal in de watten laten leggen.

De schilderweken en busreizen voor de 55+ gasten worden ook nog afgewisseld door fietsweken en wandelvakanties. De fietsers die ieder jaar een sportieve route willen fietsen, krijgen hier in het heuvelachtige landschap van de Drôme en de Ardèche een prachtige week te genieten. Met als jaarlijks hoogtepunt het beklimmen van de Mont Ventoux , bij wielerliefhebbers beter bekend als “de Kale Berg”.
Hans en Marie-José geven alles wat ze hebben en komen zo eens per jaar een paar weken terug naar Nederland om nieuwe contacten te leggen en de fijne bestaande contacten weer aan te halen. Ook op de redactie van Mooinisseroi hebben we weer heerlijk op zijn Nisserois, ‘gezelligheid kent geen tijd’ bijgebuurt.
En u weet weer waar u van een paar heerlijke dagen kunt genieten om het jachtige leven in Nederland even te ontvluchten.