Afbeelding
Laura vd Ven

Pr. Irene neemt punten mee naar huis

Sport

NISTELRODE - Zaterdagavond om 18.00 uur startte de wedstrijd De Korfrakkers - Prinses Irene in de stromende regen. De eerste helft was dit niet echt merkbaar. Er werd prima gekorfbald en er werd om en om gescoord, waarbij De Korfrakkers telkens de leiding nam. Bij het rust signaal van scheidsrechter de Leeuw was het dan ook 7-8 in het voordeel van De Korfrakkers. De tweede helft was een heel ander beeld. Het weer werd steeds slechter en daarbij ook het spel van beiden ploegen. De Korfrakkers kwam nog even verder op voorsprong waardoor het even leek het dat de meiden van Prinses Irene zonder punten terug zouden keren naar Nistelrode. Er werd weinig gescoord in de tweede helft. Maar door fysieke fouten van De Korfrakkers kreeg Prinses Irene in de slotfase van de wedstrijd twee strafworpen en een vrije worp mee die goed werden afgemaakt. Hierdoor gingen zij erop en erover en werd de wedstrijd met 9-11 gewonnen.

Stuivertje wisselen
Ondanks het weer was het De Korfrakkers die na twee minuten spelen de korf vond via een afstandsschot. Na een aantal goede aanvallen, kon Laura van de Ven de stand op 1-1 brengen met een vrije worp. Hierna was het weer De Korfrakkers, maar Maddy van Dijk had hier snel een antwoord op. Korfrakkers was na deze fase van de wedstrijd de meest felle en werd beloond met twee doelpunten op rij. Met een stand van 2-4 op het scorebord kon Prinses Irene wat terug doen. Door een goed uitgespeelde aanval kregen de meiden uit Nistelrode een strafworp toegewezen. Maddy van Dijk maakte deze koelbloedig af. Na dit doelpunt was het stuivertje wisselen. Voor Prinses Irene maakte Evy van den Akker twee doelpunten via een kortschot en een strafworp, Nora Schouten via een afstandsschot en Laura van de Ven via een omdraai bal. De meiden gingen hierdoor met een tussenstand van 7-8 rusten.

Weinig doelpunten
De tweede helft was een compleet ander beeld. Het duurde acht minuten voordat het eerste doelpunt viel. Deze werd gemaakt in het voordeel van De Korfrakkers. Met een tussenstand van 7-9 werd er niet goed gekorfbald. Beiden ploegen werkte hard maar zonder resultaat. De Korfrakkers probeerde dit te doorbreken door middel van een time-out. Voor hen mocht dit niet baten, maar Prinses Irene kon na 20 minuten spelen eindelijk de korf vinden. Laura van de Ven maakte de 8-9 via een strafworp. De Korfrakkers werden fysieker en maakte veel fouten. Prinses Irene kreeg veel vrije worpen, die na herhaaldelijke overtredingen vanuit De Korfrakkers strapworpen werden. Nora Schouten kon hiermee de stand gelijktrekken (9-9) en Maddy van Dijk zette Prinses Irene op voorsprong. Met nog een aantal minuten op de klok speelde Prinses Irene het goed uit, waardoor nog een vrije worp toegewezen werd. Evy van den Akker speelde deze slim uit, waardoor Maddy van Dijk de laatste van de avond maakte.