T. Bevers

Prinses Irene in slotfase langszij

NISTELRODE - Zonder publiek maar via YouTube te zien, speelden Prinses Irene en Heeswijk met 2-2 gelijk. De supporters die de wedstrijd zo rechtstreeks volgden, zullen zich regelmatig achter de oren hebben gekrabbeld, want het was weinig verheffend wat de beide teams op de kunstgrasmat legden. De doelpunten die ontstonden kwamen ook op bijzondere wijze tot stand. Beide ploegen scoorden vanaf de elfmeterstip hun eerste doelpunten. Voor Heeswijk was dat Max Sluiter na 40 minuten in de 1e helft. Aron van de Rijt deed hetzelfde voor Prinses Irene in de 78e minuut van de 2e helft bij een 0-2 stand. Bij die stand zag Tim van den Brand eerder zijn strafschop gestopt worden door doelman De Schouwer. Beide tweede goals kwamen gelukkig tot stand. Die van Heeswijk was in de 51e minuut een intikker van, opnieuw Sluiter, nadat een ongevaarlijk schot van richting werd veranderd. In de absolute slotfase werd een lage voorzet van Tom Berendsen door Jan en alleman gemist, incluis de verder uitstekend keepende Sebastiaan de Schouwer. Hierdoor kwam Prinses Irene in de slotfase nog knap terug na een 0-2 achterstand. Met de uitslag mochten de mannen van Van Tilburg Mode & Sport zeker niet klagen. Gezien de strijd die de ploeg in de 2e helft leverde, kan ook weer niet gezegd worden dat het onverdiend was.

Van Erp beste man
Beide ploegen begonnen erg voorzichtig en de passing bleef, zeker aan Prinses Irene zijde, de hele wedstrijd een zorgenkindje. Heeswijk hanteerde hoofdzakelijk de lange bal en zette daarmee de twee spitsen Wouter van Dijke en Max Sluiter steeds aan het werk. Heeswijk zorgde ook voor de meeste dreiging. De Oranjes ontsnapten in de 19e minuut, toen Aarts van dichtbij voorlangs schoot, na goed koppende terugleggen van Wouter van Dijke. Pas na een klein half uur was er het eerste echte gevaar van Prinses Irene zijde. Guus Reijnders zocht de achterlijn op, maar zijn voorzet was te hard voor Van der Rijt. De beste man van Prinses Irene, de afgelopen week 34 jaar geworden Gijs van Erp, schoot even later op de deklat. Na een foute breedtepass kon, in de 35e minuut, Aron van der Rijt alleen op De Schouwer afgaan maar hij lobte, fel op de huid gezeten, over. In de 40e minuut was er een ongevaarlijke voorzet, die verkeerd werd ingeschat. De bal kwam bij Van Dijke, die uit wilde halen, maar werd neergelegd. Sluiter liet Pluk vanaf de krijtstip kansloos en tekende zo voor de 0-1 ruststand.

Wouter van Dijke gewisseld
Prinses Irene kwam met goede bedoelingen uit de theepauze. Zo zag aanvoerder Van den Brand zijn inzet in de 51e minuut tot corner verwerkt worden. Uit het niets stond het een paar minuten later 0-2. Een schotje van Ries van Alebeek viel, via de hak van een Prinses Irene verdediger, voor de voeten van Sluiter die koel binnen tikte. Heeswijk leunde steeds meer naar achteren en bleef het met lange ballen proberen, maar de Prinses Irene verdediging gaf niks weg. Het aanvalsspel van de Nistelrodenaren was te voorspelbaar en vaak zochten spelers het in moeilijke oplossingen. In de 70e minuut wees de uitstekend leidende Dyon Noppe naar de stip, vanwege hands bij een inzet van Van der Rijt. Aanvoerder Tim van den Brand is al jaren een ‘zekerheidje’, hij zag echter deze keer zijn inzet gekeerd worden door De Schouwer. Guus Reijnders had Prinses Irene terug in de wedstrijd moeten brengen, na een voorzet op maat van Van der Rijt, maar kopte vrij voor het doel over. In de 78e minuut werd Jerin van de Rakt onreglementair ten val gebracht binnen de beruchte lijnen. Deze keer nam Aron van der Rijt achter de bal plaats en liet De Schouwer kansloos. Prinses Irene zette steeds meer druk, waarbij vooral het steeds maar weer doorschuiven van Gijs van Erp voor veel problemen zorgde bij Heeswijk. Tot opluchting van uw verslaggever werd Wouter van Dijke gewisseld, waardoor een grote plaaggeest voorin verdween en Van Erp nog meer de ruimte kreeg voor zijn rushes. In de 89e minuut kreeg Tom Berendsen op de rechtervleugel de bal in zijn bezit en gaf een lage voorzet, waar Tim van den Brand op inliep. Hij liet de bal tot verrassing van iedereen echter doorlopen, waar men verwachtte dat hij bij de eerste paal zou inschieten. Iedereen miste de bal, die zo bij de 2e paal binnen viel. Dat doelpunt bracht Prinses Irene in de dying seconds van de wedstrijd alsnog nog een punt, terwijl het daar lang niet naar uitzag.