Afbeelding

Lourdes, een ervaring rijker!

Activiteit

HEESWIJK-DINTHER/LOOSBROEK - Sinds de verschijningen van de Heilige Maria in 1858 gaan miljoenen mensen van de hele wereld naar Lourdes. Zij doen dit allemaal met verschillenden redenen. Maar één ding heeft elke bedevaartganger gemeen: na het bezoek aan het Heiligdom Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes voelen ze zich herboren, van zorgen verlicht, met meer hoop op de toekomst. Zo ook de pelgrims die vanuit de Parochie Heilige Augustinus (Berlicum/Middelrode, Heeswijk-Dinther, Loosbroek) elk jaar onder leiding van vrijwilliger Helma Jansen een reis naar Lourdes ondernemen. Lonneke van Vessem gaat als pastoraal begeleider mee. Ook als vrijwilliger. 

Enkele citaten -recht uit het hart- van pelgrims van vorige reizen naar Lourdes. Een week, zoals ze zelf zeggen, die ze niet snel zullen vergeten.

“Een week van indrukwekkende moment:
- De mensen
- De omgeving
- De bijzondere plekken van Bernadette
- De kerken
- De oorsprong van de rots met de bijzondere burcht
- De onverwachte momenten
Kortom: een belevenis, die je moet ervaren.”

“Eindelijk weer in mijn 2e thuis. Weer bij Maria. Bij Maria mijn tranen en verdriet achter kunnen laten. Wat heb ik dat gemist. Weer lieve mensen leren kennen. Ik zal zeggen: Tot volgend jaar”.

“Wat een bijzondere week; zo een waar je van kunt dromen. We hebben gelachen, gehuild en gebeden. De scherpe kantjes zijn ’n beetje minder erg. We kunnen met hoop in vertrouwen kijken naar de toekomst.”

“Wat een bijzondere reis….Wat een belevenis….Zo verschillend….Zo samen…..”

“Samen onderweg…. Het was een onvergetelijke week. De medepelgrims waren ontzettend aardig en het weer was fantastisch! We gaan Lourdes weer met een opgeladen geestelijke accu verlaten”

“Ik ben ook weer veilig thuisgekomen. Deze reis was op alle fronten zéér bijzonder. Ik ben tot diep in mijn ziel en hart aangeraakt voor de liefdevolle steun tijdens alle moeilijke momenten en door het delen van vreugde en mooie bijzondere verhalen.

” Het was ongelooflijk, uniek, liefdevol, emotioneel”

“In de fijne week die ik in Lourdes heb beleefd: zoveel saamhorigheid, zoveel betrokkenheid en aandacht voor elkaar. Een geweldige, warme ervaring. Zou dat het wonder van Lourdes zijn?”

Van 8 t/m 15 september 2023 zal de 10e bedevaartsreis vanuit Berlicum/Middelrode, Heeswijk-Dinther, Loosbroek en omstreken plaatsvinden. Informatie via Helma Jansen: 06-307 253 02 en/of via email: helmajansen@live.nl