Afbeelding

Succesvolle Wandel3daagse

Activiteit

NISTELRODE - Na twee keer een wandelmaand georganiseerd te hebben, was er eindelijk weer een echte Wandel3daagse. Wat had iedereen er zin in. Er was gekozen voor een nieuwe aanpak, namelijk elke dag een andere startlocatie, om zo kinderen meer van ons mooie Nisseroi te kunnen laten zien. Ook werd met een thema gewerkt. Dit jaar was het thema ‘Schatzoeken met de piraten’, en dat  was een succes.

De eerste dag begon vanaf scoutcentrum Achter de berg. Wat was het heerlijk om op het einde die vieze maar o zo vrolijke gezichtjes te zien. Er kon worden gekozen uit de vijf of tien kilometer. De organisatie was blij verrast met de grote opkomst voor de tien kilometer. Ongeveer 75 volwassenen en 55 kinderen liepen die dag mee. Jumbo, Ceelen Groente en Fruit, van Mook, De Echte Bakker en Borrelpunt zorgden voor een flesje water en een versnapering. Wandelaars die de vijf kilometer liepen, konden kiezen voor een tocht met opdrachten (dit was met name leuk voor de jongere kinderen) of met wat meer uitdaging, dit door middel van geocaching.

De tweede dag werd gestart bij Los door het Bos, ook weer een fijne nieuwe startlocatie. De tocht liep door natuurgebied De Maashorst, wat op zich een flinke uitdaging was. Geen straatnaam in de buurt die je kan helpen. Maar er waren hulplijnen ter beschikking! Bij de pauzepost was er zoals gewoonlijk wat te drinken voor iedereen en een heerlijke krentenbol van Van Mook, De Echte Bakker, werd ter plekke uitgedeeld. Ook de chips werd onderweg goed genuttigd. De EHBO kwam ook nog even in actie, want de combinatie van slippers en wandelen door het bos werkt niet altijd even goed... De tocht kon gelukkig weer snel worden voortgezet en er kon weer gezocht worden naar piratenletters die op de route te vinden waren. Ondertussen genoten groot en klein van de mooie natuur, wat zijn we toch gezegend met zo’n mooie achtertuin! Bij terugkomst had René Timmers van Los door het Bos het wc-borstel gooien spel klaargezet. Hier maakten de kinderen gretig gebruik van want dit mag je thuis niet! De volwassenen kregen intussen een enquête, want de organisatie hoort altijd graag tips van de deelnemers. Dit was alweer de tweede dag. Op naar de laatste.

Oh, wat was het spannend die dag, want er werd onweer voorspeld en die was er! Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind, het stopte op tijd met regenen. Alles werd bij ‘t Pumpke klaargezet en deze dag moesten de kinderen een codewoord zoeken, de letters waren verstopt in de vele speeltuintjes die Nistelrode rijk is. Zonder codewoord ging de schatkist namelijk niet open. Ook moesten de kids onderweg uitkijken naar het baasje van Coco de papagaai, hij was namelijk verdwaald. De kinderen konden, als ze dat wilden, verkleed als piraat komen. Wat een prachtig gezicht was dat; al die kinderen met een zelfgemaakte piratenhoed die ze woensdag mee hadden gekregen. Heb jij hen ook zien lopen? Nee? Dan heb je dus echt wat gemist! De deelnemers kregen, zoals elke dag, de route mét een pen van de hoofdsponsor van de Wandel3daagse (van der Heijden Puinbreken.nl). 

Op de helft van de route werden ze opgewacht door vrijwilligers met drinken en een Marsje, super bedankt! Wat later op de route kregen de wandelaars van van der Doelen hypotheken een ijsje. Je begrijpt, dat ging er wel in en omdat de tien kilometer wat eerder mocht starten deze dag, kwamen de deelnemers aan deze route als eerste aan. De Durzakkers haalde hen feestelijk in, deelnemers aan de vijf kilometer lieten nog wat op zich wachten maar uiteindelijk kwamen zij er ook aan. Eerst de befaamde stempel halen, daarna kreeg iedereen van de hoofdsponsor nog een strandbal, en kregen de volwassenen, in plaats van een vaantje, iets lekkers. De kinderen een een piratenspelletje. En toen... toen werd het spannend, want hadden ze het juiste codewoord? Daar kwamen ze snel achter toen ze naar de piraten gingen. Coco was ondertussen met zijn baasje herenigd. De kinderen mochten allemaal met de piraat op de foto. Gelukkig had iedereen het codewoord geraden. Al hadden sommige teveel letters, omdat ze in alle speeltuintjes hadden gezocht, in plaats van de vier die op hun blaadje stonden. De schatkist werd geopend, deze was gevuld met mini schatkistjes die de piraat uitdeelde aan de kinderen.

Om 20.00 uur was de prijsuitreiking van de opdrachten/puzzels die de kids gemaakt hadden de eerste twee dagen. Prijzen waren beschikbaar gesteld door Feel Good Store Sparkling. Esra, Ties, Iza, Daan, Axyndia en Rozie waren de gelukkigen. De aanwezigen werden nog op de foto gezet terwijl de Durzakkers ‘Lang zullen ze leven’ speelde.

De organisatie en de deelnemers kunnen terugkijken op een geslaagde Wandel3daagse. De organisatie hoopt dat er bij de volgende editie wat meer animo is, want de opkomst dit jaar was gehalveerd, ten opzichte van de editie van 2019. En zoals je begrijpt is dat heel jammer. De organisatie bedankt alle vrijwilligers bij deze van harte want zonder hen kan zij dit niet organiseren. Heb je ook zin om mee te helpen? Je bent van harte welkom. Dit kan bijvoorbeeld in het voortraject met routes bedenken, dingen uitwerken op de computer of iets anders; de organisatie is met alles en iedereen blij!

S’ avonds op het terras werd geopperd dat misschien een avond straks in de winter met een lichtjestocht /-wandeling wel erg leuk zou zijn. Met lampions, versierde huizen, vuurkorven et cetera. De organisatie is benieuwd of daar animo voor is maar gaat in ieder geval nog een avond evalueren en alles laten bezinken, én heeft er al zin in om er volgend jaar er weer één groot feest van te maken. Om één van de deelnemers te citeren; We werden ‘rijkelijk’ bedeeld..

Meer foto’s...klik hier