Christ Dekker en Olaf Ketelaars
Christ Dekker en Olaf Ketelaars Wendy van Lijssel

We maken er een feest van voor jong en oud

Activiteit

HEESWIJK-DINTHER – Muzikale optredens in de mobiele kiosk die speciaal voor de gelegenheid wordt opgebouwd, een scala aan kindervertier variërend van een enorme klimwand, kratten stapelen en schminken, maar ook kleinere spel- en knutselactiviteiten en een informatiemarkt met lokaal actieve organisaties. Onder de noemer ‘Van Donker naar Licht’ is het zondag 26 september van 14.00 tot 22.00 uur (groot) feest op Plein 1969. De toegang is gratis.

Het HD-Pleinfeest is een vervolg op de succesvolle eerste editie in 2019 en stond verleden jaar al in de planning. Vanwege COVID-19 werd het uitgesteld. Het is gelijk ook de reden voor het thema ‘Van Donker naar Licht’. Het coronavirus sloeg ook de gemeente Bernheze niet over en zorgde voor veel verdriet en ellende. “Ook in HaDee zijn veel mensen ziek geworden en waren veel overlijdens te betreuren. Met een speciaal buitenprogramma bij zorginstelling Laverhof die ook hard werd geraakt, staan we daar van 13.00 tot 14.00 uur met bewoners, verzorgende en burgemeester Moorman bij stil. De gildes uit Heeswijk en Dinther vendelen en na afloop gaan we met hen in stoet naar Plein 1969. Ook daar staan we bij de speciaal geplante herdenkingsboom even stil bij de afgelopen tijd. Het donkere laten we dan achter ons om verder te gaan met het lichte en luchtige vervolgprogramma”, zeggen Christ Dekker namens de werkgroep activiteiten Plein ’69 en Peer Verkuijlen, voorzitter van Actief Burgerschap.

Dankzij de medewerking van veel lokale verenigingen en organisaties en financiële steun van lokale ondernemers en een bijdrage van Actief Burgerschap kan iedereen zich tot 22.00 uur muzikaal, actief en informatief gaan vermaken. Om 14.00 uur start zowel een informatiemarkt als ook het kindervertier. Tijdens de markt zijn er allerlei stands met informatie over zaken die spelen in het dorp en de gemeente. Jong Nederland en jongerensoos I-Meet zetten samen de schouders onder het kinderprogramma. “Wij grijpen de gelegenheid aan om hiermee ook het 60-jarige bestaan van Jong Nederland te vieren. We gaan een enorme klimwand bouwen waar onder leiding van medewerkers van Jong Nederland de jeugd veilig tegenop kan klimmen. Verder mogen ze kratten stapelen, kunnen zij zich laten schminken en zorgen we voor enkele tafels met spel- en knutselmateriaal”, vertelt Jong Nederland penningmeester Olaf Ketelaars.

In de speciaal voor de gelegenheid opgebouwde mobiele kiosk is muziek van DJ Luuk en zijn optredens van de HD Bigband, De Kornuiten, Remco Kuijs, de band Friday Night at Johns en Silly Putty. Het is nog steeds niet alles. Plaatselijke supermarkt Coop trakteert iedereen bij aanvang op een kopje koffie/thee en iets lekkers en kinderen tot 13 jaar krijgen via school en andere plaatselijke kinder(opvang)locaties een bonnetje dat recht geeft op een gratis ijsje van Halte5. Christ en Olaf resoluut: “We maken er een feest van voor jong en oud.”

Tekst en foto: Wendy van Lijssel