Afbeelding

Kabouters zoeken tijdens de lockdown

Activiteit

HEESWIJK-DINTHER - Omdat iedereen tijdens de lockdown zoveel mogelijk binnen moet blijven, durven kabouters naar buiten te komen! Als je een eindje gaat wandelen en heel voorzichtig bent, kun je zomaar een kabouter zien. In het bos, in de tuin, bij boerderijen en in natuurgebieden. Als je een kabouter hebt gevonden, kijk dan goed rond! De kans is groot dat er meer kabouters in de buurt zijn!

Moeder en dochter Esther en Ruth Mollema werden door www.kabouterpaadjes.nl geïnspireerd om samen ook in Heeswijk-Dinther een kabouterpaadje te maken. Ze zochten contact met Mandy en Jeroen Verhoeven die al ooit eerder hun bosje dichtbij De Kilsdonkse Molen ter beschikking hadden gesteld voor activiteiten voor kinderen. Dat ging toen niet door, maar het bosje leek allen een geschikte plek om een kaboutervolkje te laten huizen waar kinderen naar op zoek kunnen.

Vorige week is het kaboutervolkje door Esther en Ruth gecreëerd en verhuisd naar hun nieuwe woonplek. Ze hopen dat veel kinderen er met respect voor de kabouters, de natuur en de coronamaatregelen (op eigen aansprakelijkheid) op zoek gaan naar het tientallig kaboutervolkje.

Het kabouterbosje is te vinden aan het fietspad dat begint bij De Kilsdonkse Molen en naar huize Zwanenburg leidt. De precieze locatie is ook te vinden op de Facebook- en Instagrampagina ‘Kabouterpaadjes Heeswijk-Dinther’ die iedereen natuurlijk mag volgen! Zo blijf je ook op de hoogte van de plannen voor twee nieuwe paadjes!

Afbeelding
Afbeelding