Afbeelding
Foto:

Team Trammelanten winnaar editie 10 Nisseroise Kwis

Activiteit

NISTELRODE - Voor het jubileumjaar van de Nisseroise Kwis werd er nog wat meer creativiteit dan andere jaren van de teams verwacht. De uitdaging begon al met de vraag: ‘Hoe gaan we als team samen kwissen?’ Gelukkig wisten de meeste teams hier een eigen draai aan te geven. De lockdownperiode gaf de teams tijd om anders te kijken naar objecten in huis. Zo werd de toiletpot tot leven gebracht en was een vakantiesfeer creëren in huis voor de meeste teams geen probleem. Ondanks dat de geheime opdracht en de categorie ‘Rondje Kuieren’ dit jaar ontbraken, werd de Nisseroise Kwis toch ervaren als vanouds. Veel bekende teams kwisten dit jaar mee, maar ook veel nieuwe teams waagden zich aan de online editie van de Nisseroise Kwis. Dit jaar deden er 63 teams mee en nam team Trammelanten voor de eerste keer de wisseltrofee mee naar huis!

Kwis bovengemiddeld gemaakt
Dit jaar werd de Nisseroise Kwis verdeeld over twee dagen. Dat er met wat meer tijd minder schoonheidsfoutjes werden gemaakt, blijkt uit de uitslag. De gemiddelde uitslag scoort met rapportcijfer 7,1 een ruim voldoende! Toch blijkt dat de categorie ‘Watt Bell(t) Einstein’ als moeilijkste categorie werd ervaren. Daarentegen werd de categorie ‘Voor de kleintjes’ met het maken van een strijkkraaldier, het leggen van een legopuzzel en het oplossen van raadsels met een 7,9 het beste gemaakt.

De winnaars
De uitslag werd op zaterdag 16 januari per post bij de deelnemers thuisbezorgd. Ieder team ontving een doosje met daarin de uitslag, een leuke bloemenbon en wat lekkers. Team A6 De Elzenprupkes maakte de leukste vakantiefoto, team C41 Stevige tomatensoep knutselde de mooiste feestmuts ter ere van het 10-jarig bestaan van de Nisseroise Kwis en team B30 Tiebovisbri bracht haar wc-pot het meest tot leven. Ook werden er prijzen verdeeld onder de leukste filmpjes. Zo imiteerde team B22 Kwiz ut wel, het beste Martien en Maxime van Chateau Meiland en team C42 Familie Koekwaus, liet de heupen het beste swingen op het ‘fliepflapliedje’.

De uitslag is dit jaar erg verrassend met twee nieuwe teams in de top 3.
1ste plaats met 924 punten C55 Trammelanten
2de plaats met 903 punten A12 Ut klène bruurke
3de plaats met 896 punten B31 Happy familie.

Afbeelding
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 16 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 20 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 20 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 20 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze