Afbeelding

Bestuurder en bijrijder in de fout

112 nieuws

HEESCH -  In de nacht van maandag op dinsdag zagen collega’s een bestelbusje rijden over de Graafsebaan te Heesch. Na controle bleek dat de bestuurder met een ongeldig verklaard rijbewijs reed en tevens onder invloed was van verdovende middelen.

De bestuurder ging met de collega’s mee naar het bureau voor het uitvoeren van een bloedonderzoek. Na controle bleek dat de bijrijder ook een ongeldig verklaard rijbewijs had en dus ook niet mocht rijden. Collega’s namen een postpositie in. Enkele minuten later kwam het bestelbusje de collega’s voorbij met hoge snelheid. Na een korte achtervolging troffen de collega’s het bestelbusje zonder bestuurder. Hierna volgde een korte achtervolging te voet, waarna de bestuurder werd aangetroffen.

De bestuurder bleek de eerdere bijrijder met een ongeldig verklaard rijbewijs en ook hij was onder invloed van verdovende middelen.
Ook hij mocht met de collega’s mee naar het bureau voor het uitvoeren van een bloedonderzoek.

Bron: facebook/politieoss

#rijdenonderinvloed #rijdenmetingevorderdrijbewijs #verkeer #PolitieOss #Bernheze #Oss #onderzoekaanbloed #gevaarlijk #achtervolging