Bedrijvengids

Berne boek- en abdijwinkel

Berne boek- en abdijwinkel, gelegen op het terrein van de Abdij van Berne in Heeswijk, is de best gesorteerde boekhandel van Nederland op het gebied van spiritualiteit en religie. Daarnaast is er een assortiment algemene boeken (literatuur, geschiedenis, koken, natuur, regio, kinderboeken etc.) in voorraad, en leveren wij alle in Nederland verkrijgbare boeken op bestelling. Naast boeken hebben wij in de winkel een vleugel met abdijproducten ingericht. Hier vindt u het Berne Abdijbier, wijn, abdijkaas, honing, kaarsen, diverse kloosterproducten, streekproducten, devotionalia, iconen, glas-in-lood, Taizé-aardewerk, zeep, geuren enz. Voor een bijzonder cadeau slaagt u hier altijd.

Berne boek- en abdijwinkel staat ook bekend om haar grote keuze in mooie wenskaarten.  Elk jaar worden er veel cadeau pakketten gemaakt met inspirerende abdijproducten, die in de winkel uit te zoeken zijn. Rond Kerstmis vindt u een groot assortiment kerstgroepen in de winkel.   

Berne organiseert ook regelmatig lezingen en activiteiten, kijk hiervoor op: https://bernemedia.com/agenda/
Via de website berneboek.com zijn alle in Nederland verkrijgbare boeken te bestellen en worden thuisbezorgd of zijn af te halen in onze mooie winkel. Welkom!

Geschiedenis
Rond 1920 startten de norbertijnen van de Abdij van Berne met de productie van hun liturgische uitgaven in een eigen drukkerij, gevestigd op het abdijterrein. Om hun religieuze boodschap verder uit te dragen werd in 1959 een boekhandel/uitgeverij opgericht, thans opererend onder de naam Berne Media.

Door de jaren heen groeide het aanbod van de boekhandel en de uitgeverij. Vanaf 2015 zijn wij gestart met de verkoop van abdijproducten als honing, bier, wijn, kaas, kaarsen. Ook werd het assortiment uitgebreid met verkoop van alle in Nederland verkrijgbare boeken. Berne Abdijbier werd geïntroduceerd, naar een recept dat stamt uit 1134 (aangepast naar deze tijd). Boekhandel Berne verkoopt dit bier evenals alle andere 'norbertijner' biersoorten. In 2017 zijn 4 abdijbieren gepresenteerd, Norbertijn blond, Prior Dubbel, Abt Tripel en Witheren wit. In 2018 is daar de Abt Generaal Quadrupel aan toegevoegd.

Voordelen van Berneboek.com- Het meest uitgebreide assortiment religieuze boeken en cadeau-artikelen
- Gratis verzending binnen Nederland boven de € 17,50- Binnen 24 uur leverbaar
- Goed geoutilleerde winkel met boeken en abdijproducten
- Persoonlijk en deskundig advies

Uw bestelling of vraag is in toegewijde handen van kenners van binnen én buiten het klooster. Wij staan met plezier voor u klaar. Kom het Berne-gevoel ook ervaren in Heeswijk.

Contactgegevens

Berne boek- en abdijwinkel

Abdijstraat 53

Heeswijk-Dinther

Tel 0413-291394

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag


09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
11.00 - 17.00 uur